ФУТБОЛЕН КЛУБ „ПИРДОП“ Отстъпи на лидера в групата

  • 0
  • 92 преглеждания

Първи домакински мач изигра на своя стадион в събота – 21 април, Футболен клуб „Пирдоп“. Предишният му мач у дома на 31 март не се състоя, поради неявяване на състава на „Звездец“ от Горна Малина. Местният тим се изправи срещу водача в групата ФК „Костенец“ от гара Костенец, които в предишния дванадесети кръг победиха със 7 : 0 отбора на „Рилец“, с. Говедарци. Пирдопчани тогава загубиха гостуването си на ФК „Правец“ със същия резултат.

В двубоя в Пирдоп домакините и съставът на ФК „Костенец“ играха при отлично време и добър терен, пред около петдесетина зрители, сред които и група деца, които почти постоянно скандираха „Хайде, „Пирдоп!“.

Срещата протече в по-голямата си част равностойно. През двете полувремена в определени периоди надмощие имаха домакините, а след това и гостите. Първа възможност за гол се откри пред представителите на гара Костенец в 23-та минута. Вратарят на „Пирдоп“  Теодор Михов, обаче, излезе да пресрещне техния нападател, който чукна топката покрай него, но тя премина и встрани от вратата.

Десет минути по-късно, при корнер за домакините, центрираната в наказателното поле на гостите топка се отби от защитник и попадна в играч на „Пирдоп“. Ударът му от воле не сполучи. В 39-та минута съставът на Костенец поиска дузпа за твърда игра на защитник от Пирдоп, което не бе уважено. През второто полувреме играч на гостите игра с две ръце в наказателното си поле с топката, но съдията Любомир Павлов от София отново не посочи бялата точка.

Двайсетина минути преди края на мача ФК „Костенец“ остана с десет души на терена, за втори жълт картон на техен състезател, но това не помогна особено на домакините, въпреки че не липсваха възможности за гол пред тях. В 78-та минута и пирдопчани останаха с десет души в състава си, след като вратарят Теодор Михов получи също втори жълт, а след това и червен картон, за провинение, че е наплюл състезател на „Костенец“. На мястото му застана резервният вратар Стефан Ралчев.

В 83-та минута нападател на гостите напредна по лявото крило, успя да изпревари защитниците на домакините и с премерен удар под краката на Ралчев, отбеляза за 0 : 1. Минута преди последния съдийски сигнал, при почти същата ситуация, състезателите от гара Костенец“ успяха да отбележат и второ попадение, при който резултат и приключи мачът.

Капитанът Красимир Пастушки коментира след двубоя, че отборът му не се е възползвал от възможностите си при численото превъзходство в своя полза, а при две атаки в края на срещата късметът е споходил състава на гостите.

ТУРНИРЪТ ПО ФУТБОЛ НА ГЕРБ – ПИРДОП  С рекорден брой на участващите отбори
Prev Post ТУРНИРЪТ ПО ФУТБОЛ НА ГЕРБ – ПИРДОП С рекорден брой на участващите отбори
ВЕТЕРАНИТЕ НА МИРКОВО  Спечелиха купа „Петко Петков“
Next Post ВЕТЕРАНИТЕ НА МИРКОВО Спечелиха купа „Петко Петков“
Related Posts

Leave a Comment: