ВЕТЕРАНИТЕ НА МИРКОВО Спечелиха купа „Петко Петков“

  • 0
  • 82 преглеждания

В съботния ден на 21 април на Спортен комплекс „Мирково“ се състоя деветия футболен турнир за ветерани в памет на Петко Петков. В него взеха участие три отбора – домакините от ФК „Мирково”, ФК ” Левски” гр. Карлово и ФК ”Странджанец” гр. Царево. Турнирът се провежда при регламент всеки срещу всеки, като полувремето на двубоите е от 20 минути.

Първият от тях беше между отборите на домакините и ФК ”Левски”. Той завърши с победа на карловския тим. По време на  втория мач между отборите от Карлово и Царево изглеждаше, че съставът на „Левски” ще взема преднина, но развоят на нещата взе неочакван обрат. След много оспорвания на съдийските отсъждания от страна на карловчани, техен играч получи червен картон и беше отстранен от играта. Сред останалите състезатели се получи психологически срив и победата бе за отбора на Царево.

Последната среща беше между тимовете на „Странджанец” и „Мирково”, която завърши с победа за мирковчани. Крайното класиране нареди отбора на домакините на първо място, на второ се класираха футболистите от „Странджанец” – Царево, а трети останаха „Левски” – Карлово. Капитаните на трите състава получиха колективни награди от кмета на Община Мирково Цветанка Йотина.

След турнир на ветераните на спортния комплекс се проведе и футболната среща между отборите на ФК ”Мирково” и ФК „Звездец” от Горна Малина. Почти половин час след началото на двубоя двата отбора проучваха противниковия тим, но игровото предимство беше на страната на домакините. Първият гол беше отбелязан в 30-та минута от голмайстора на мирковския отбор Иван Спасов. Десет минути след това мирковчани отбелязаха втори, а малко преди края на първото полувреме те вече водех с резултат 3:0.

Второто полувреме продължи в същия дух, имаше много пропуснати голови положения от страна на „Мирково”, но те успяха да вкарат още два гола във вратата на гостите. Футболистите на „Звездец“ се отчетоха с едва един удар във вратата на домакините. След контузия вратарят на отбора Боян Иванов мъжки устоя до края на мача. До деня на срещата отборът на Мирково е девети във временното класиране, а съставът на „Звездец” е едно място преди него.

ФУТБОЛЕН КЛУБ „ПИРДОП“   Отстъпи на лидера в групата
Prev Post ФУТБОЛЕН КЛУБ „ПИРДОП“ Отстъпи на лидера в групата
„АУРУБИС БЪЛГАРИЯ“  Показа екопроекти пред деветдесет аташета по околната среда на ЕС
Next Post „АУРУБИС БЪЛГАРИЯ“ Показа екопроекти пред деветдесет аташета по околната среда на ЕС
Related Posts

Leave a Comment: