ФУТБОЛЕН КЛУБ „ПИРДОП“ С две изразителни победи в първите три кръга от новия сезон

  • 0
  • 109 преглеждания

В деня на националния празник за Независимостта на България – 22 септември, децата от Футболен клуб „Пирдоп“, родени от 2007 до 2009 година, приеха на своя стадион връстниците си от реномирания тим на ФК „Миньор“. След успешно първо полувреме, домакините се оттеглиха на почивката с един гол аванс пред противниците си – 1 : 0. Във втората част на мача, обаче, гостите бяха по-добри и спечелиха двубоя с резултат 1 : 3.

В неделя – 26 септември, на стадиона в града тимът на ФК „Пирдоп“ изигра втория си домакински двубой срещу отбора на ФК „Козаро“ – Ботевград, а главен съдия на срещата бе местният рефер Никола Ингилизов.

Началото бе равностойно, като добри атаки проведоха и двата отбора, а ударите към вратите бяха спасени с вещина от стражите – Жоро Василев на Пирдоп и Никола Нитов на гостите. Постепенно съставът на домакините изнесе играта в полето на своите противници, без да им даде възможности за застрашаване вратата на Жоро Василев. Така се стигна и до създаването на няколко възможности за гол, при една от които Иван Чолаков с плътен удар по земя преодоля високия вратар на ФК „Козаро“ Нитов. До края на първите тридесет и пет минути домакините имаха още няколко положения за отбелязване на гол, които пропуснаха.

Втората част на мача започна както приключи първата – с натиск на домакините. Още в 38-та минута пирдопчани не се възползваха от доброто си нападение и пропуснаха да удвоят резултата. Гостите също имаха възможности за гол, но Жоро Василев се справи с ударите им към своята врата. Така се стигна до една бърза атака с извеждащо подаване към нападател на домакините, който в 47-та минута от близо вкара за 2 : 0. Малко по-късно, при изпълнение на корнер резултатът можеше да стане нарасне в полза на домакините, но защитата на ФК „Козаро“ се справи със заплахата за нов гол. Въпреки техните усилия, обаче, неизбежното се случи в 55-та минута. При една постепенна атака на младите таланти на ФК „Пирдоп“ се стигна до разбъркване пред вратата на гостите и защитник в стремежа си да изпрати топката извън терена я вкара в собствената си врата – 3 : 0.

В 62-та минута и съставът на „Козаро“ имаше идеална възможност да вкара гол във вратата на пирдопчани, когато трима от нападателите на гостите се устремиха към вратата на домакините, преодолявайки тяхната защита. Точно пред наказателното поле те ес засуетиха и вратарят на ФК „Пирдоп“ Жоро Василев без проблеми улови кълбото.

Мачът вече се доиграваше, когато в последната – 70-та минута от двубоя, след една бърза контраатака на домакините, се стигна до ново попадение в тяхна полза. Така мачът завърши при резултат 4 : 0 за ФК „Пирдоп“ и с поздравления от публиката за добрата игра.

Треньорът на отбора Красимир Пастушки сподели, че съставът е провел добра подготовка, имал е срещи в няколко турнира, включително и в този, който традиционно участват – „Южно Черно море“. Възпитаниците му са изиграли няколко мача с отбори от чужбина. Подготовката е продължила на стадиона в Пирдоп, като отборът от миналата година е запазен. Очакванията на г-н Пастушки са за добро представяне през започналия наскоро есенен футболен сезон. Групата е много силна, каза той, състои се от 13 отбора, сред които се открояват градове с традиции във футбола като Перник. В първия кръг тимът е бил гост на ФК „Струмска слава“ – Радомир и след отлична игра и добро боравене с топката, възпитаниците му са спечелили двубоя с резултат 7 : 3.

„ДЪНДИ ПРЕШЪС МЕТАЛС ЧЕЛОПЕЧ“ И ОБЩИНА ЗЛАТИЦА  С награди от Националното сдружение на общините в Република България
Prev Post „ДЪНДИ ПРЕШЪС МЕТАЛС ЧЕЛОПЕЧ“ И ОБЩИНА ЗЛАТИЦА С награди от Националното сдружение на общините в Република България
И ОБЩИНИТЕ ПИРДОП И ЧЕЛОПЕЧ   Подкрепиха кампанията „SOS Българска роза“
Next Post И ОБЩИНИТЕ ПИРДОП И ЧЕЛОПЕЧ Подкрепиха кампанията „SOS Българска роза“
Related Posts

Leave a Comment: