ФУТБОЛИСТЪТ ОТ ЗЛАТИЦА ГЕОРГИ АНГЕЛОВ

  • 0
  • 104 преглеждания

Представя България с националния тим

Отминалата вече 2020 година не бе от най-добрите за българския национален отбор по футбол. Тимът не постигна запомнящи се резултати на зеления терен, но за един от състава – Георги Ангелов от гр. Златица, се оказа повече от успешна. Той е вторият жител на града, който записа името си сред футболистите, представящи страната ни в двубоите от международния календар.

Георги Ангелов е щастлив баща на две и половина години детенце, което заедно със съпругата му, запълва и осмисля дните на футболиста извън любимия спорт. Предвид обстановката в страната, разговора с него проведохме по телефона в навечерието на Коледните празници, докато той е при родителите си. Връзката с национала осъществихме чрез неговия близък приятел и също футболист  – Пламен Минчев, треньор на тима на ФК „Пирдоп“, на децата, родени през 2008 – 2009 г.

Георги Ангелов е роден на 12 ноември 1990 г. в гр. София, но семейството му е от Златица и той израства в града. Още от четвърти клас започва да се занимава с футбол, което продължава четири години. В ОУ „Отец Паисий“ учи до седми клас, след което продължава образованието си в София. Приет е в школата на ФК „Левски“, където се подготвя и работи упорито за развитие на футболния си талант още седем години. В представителния тим на отбора е включен през 2009 г. От 2010 г., вече двадесетгодишен, е състезател на отбора на гр. Банско. Той е част от местния отбор три и половина години, със записани в спортната си кариера там 86 мача.  Продължава в тима на гр. Монтана, за който се състезава почти осемнадесет месеца, през които е титуляр за тима на поста „Централен защитник“ в 45 двубоя. За кратко е част и от състава на „Витоша“ – Бистрица.

Доказал се като добър футболист, през 2016 г. е поканен да усили отбора на „Верея“ гр. Стара Загора. Изкарва там два сезона, за да се завърне за още два в тима на „Левски“. От 2018 година отново е в Града на липите – Стара Загора, но този път в състава на „Берое“, където се представя с № 25 на фланелката. Подготвя се при един от най-добрите български треньори Димитър Димитров – Херо. Под негово ръководство бързо доразвива качествата си, изгражда си свой стил на игра, става трудно преодолим в двубоите, което закономерно го отвежда до националния отбор. Дебютира при „Лъвовете“ в мача от „Лигата на нациите“ в Дъблин срещу отбора на Северна Ирландия на 18 ноември 2020 г. и завършил 0 : 0.

Футболът за национала Георги Ангелов е любимо и предпочитано ежедневие. Утвърждава се като един от най-коректните и феърплей състезатели. А за футболист, от който се впечатлява и уважава, казва, че има много такива, но ако трябва да избира някои от тях, би посочил Кристиано Роналдо от „Ювентус“. Смисълът на живота му е най-популярната игра в света, споделя той. Затова дните му се изпълнени с тренировки, лагери, официални срещи, пак тренировки. През последните седемнадесет години златичанинът не следва друга настройка на битието си, извън този стриктно подреден и спазван график. В часовете, свободни от футбол, отдава изцяло на семейството си, а когато ситуацията позволи – и на родителите.

Чест и престиж е за Златица, че от такъв малък град израстват и се представят с името на България на зеления терен двама успешни футболисти – Иван Иванов и Георги Ангелов. Иванов вече приключи с активната състезателна дейност, но Георги Ангелов продължава и това го задължава много. Горд и радостен е, че може да носи слава на родния град, познат на футболните фенове като огнище за футболни таланти. Благодарение на двамата Златица е доста известна и позната в спортните среди, потвърждава той.

Националът изразява желанието си да помогне на подрастващите местни футболисти, когато има възможност, разбира се. Готов е да проведе тренировка с тях, когато бъде разрешено да възстановят подготовката си. Ще им покаже тънкости от футболното майсторство, ще ги насочи и амбицира да продължават да се развиват като спортисти. Най-важното за тях е да ходят с желание на тренировките и да се забавляват, когато играят, казва Георги Ангелов. Това ще ги накара да чакат с нетърпение следващия ден, когато ще имат отново занимания. В колективните спортове се изграждат много силни приятелства, които траят цял живот, заявява футболистът.

За себе си споделя, че намерението му е да продължи още да се състезава, а когато един ден приключи с активния футбол, ще продължи да бъде част от този спорт. Не му е чужда мисълта да стане след време треньор и да остави своя следа в любимия спорт.

За празничните дни и началото на Новата 2021 година Георги Ангелов пожела на жителите на Средногорието здраве, да бъдат щастливи, обединени, да се пазят взаимно от коронавирусната заплаха. Да са отговорни, силни и уверени, че това предизвикателство пред всички, ще бъде преодоляно. На себе си, семейството и близките си желае също да бъдат здрави, да се подкрепят и бъдат опора едни други. Защото животът е истински и щастлив тогава, когато най-скъпите ти хора, са до теб, казва националът футболист.

Да бъде здрав и да носи още слава и спортен авторитет на своя град и на България, му пожелаваме от в. „Регион“.

ИНИЦИАТИВАТА „ЗА НЕЗРЯЩА ДУША“  Събра три хиляди и петстотин лева
Prev Post ИНИЦИАТИВАТА „ЗА НЕЗРЯЩА ДУША“ Събра три хиляди и петстотин лева
„АУРУБИС БЪЛГАРИЯ“    Няма намерение да продава язовир „Душанци“
Next Post „АУРУБИС БЪЛГАРИЯ“ Няма намерение да продава язовир „Душанци“
Related Posts

Leave a Comment: