ГРУПА „СПОМЕНИ“ Спечели второто място в град Попово

  • 0
  • 128 преглеждания

Групата за стари градски и шлагерни песни „Спомени“ към читалище „Надежда“ в село Чавдар, с художествен ръководител маестро Кузман Кузманов, съвсем заслужено беше отличена с награда от фестивал в град Попово.

Изпълнителите от Средногорието се завърнаха от дванадесетото издание на Националния фестивал за стари градски и шлагерни песни „Спомени в песни – Попово“ с второто място, грамота, плакет и купа за успешно представяне на музикалния форум. Фестивалът се проведе на 5 юни, а организатори бяха Община Попово и Дом на културата „Димо Коларов” в града – домакин. Събитието бе под патронажа на кмета на общината – д-р Людмил Веселинов, а на откритата сцена пред културната институция, се изявиха над 230 участници от 40 певчески формации.

С провеждането на фестивала се цели популяризирането и съхраняването на превърналите се в шлагери музикални хитове, любими на поколения българи, приемственост между поколенията и привличането на все повече млади изпълнители на вечните български песни. В конкурсната програма бяха включени изпълнения на стари градски песни от периода 50-те – 60-те години на XX в., както и български естрадни песни от 70-те до 90-те години.

Музикалните изпълнения бяха оценявани от петчленно професионално жури с председател композитора и изпълнител на естрадни песни Теди Генев и членове Бони Милчева – класическа певица и водещ на телевизионното предаването „Ако зажалиш…“ по телевизия СКАТ, Надежда Захариева – поетеса, автор на множество стихосбирки, Юлияна Гюзелева – артистичен мениджър и ръководител на художествени формации и Петя Габровска – културолог и основател на Националния фестивал „Спомени в песни“.

По време на фестивала своето изкуство показаха пред публиката певчески групи, дуети и индивидуални изпълнители от общините Варна, Велико Търново, Горна Оряховица, Килифарево, Дряново, Етрополе, Генерал Тошево, Велики Преслав, Бяла, Разград, Търговище, Попово и др.

При своето завръщане самодейците от село Чавдар и техният художествен ръководител бяха поздравени от приятели и почитатели, с пожелание за още бъдещи успехи на фестивални сцени из цялата страна.

ФИЛМ ЗА КАБЛЕШКОВ   Прожектиран в БАН и в родния му град
Prev Post ФИЛМ ЗА КАБЛЕШКОВ Прожектиран в БАН и в родния му град
ПИРДОПСКИТЕ КАРАТЕКИ  С множество златни отличия в Габрово
Next Post ПИРДОПСКИТЕ КАРАТЕКИ С множество златни отличия в Габрово
Related Posts

Leave a Comment: