ПИРДОПСКИТЕ КАРАТЕКИ С множество златни отличия в Габрово

  • 0
  • 108 преглеждания

През отминалите седмици състезателите по Спортен клуб „Френдшип“ в гр. Пирдоп, със сенсей Ресми Бобев, златни сребърни и бронзови медали в индивидуалната надпревара за Петата национална купа по „Шотокан Карате До“, проведена в гр. Габрово на 29 май. Домакини на проявата са били местният карате клуб „Янтра“ и Община Габрово. Състезателите на Пирдоп са водени от сенсей Николета Бобева.

От началото на 2021 година клубът има много успехи, сподели сенсей Ресми Бобев. Златни медали и купи пирдопските каратеки са завоювали в индивидуалните и отборните първенства за състезатели до 12 години, както и при по-големите – до 18 години, и при мъжете и жените. Клубът е единственият в района, който провежда подготовката си само със състезатели преминали пълни медицински изисквания, каквито са изискванията в страната поради пандемичната обстановка, каза той. В момента в клуба тренират тридесет млади надежди в този спорт.

На националната купа за всички възрасти в гр. Габрово при най-малките каратеки Никол Петрова, родена през 2012 г., е спечелила златен и бронзов медал в индивидуалната надпревара в две дисциплини. Две отличия, едното от които също е златно, клубът е завоювал и при децата, родени през 2011 г.

Изключително представяне е направил Андриан Ранчев от гр. Златица, който е много мотивиран, усърден в тренировките и упорит, похвали го сенсей Ресми Бобев. При родените през 2010 г., в дисциплината „Ката“, е грабнал златното отличие, а бронзов медал е извоювал в дисциплината „Кумите“. Ивана Маринова, родена през 2009 г., също е със шампионска титла на „Ката“, а втори медал – бронзов, е заслужила в „Кумите“. Цонка Джамярова е със сребърен медал.

Любомир Анев, роден през 2003 г., е защитил авторитета на родния си клуб, завоювайки златото в своята група, побеждавайки всичките си противници. Михаела Димитрова в двете дисциплини е със сребърни медали. Тя има потенциал и ще надгради успехите си, уверен е сенсей Бобев.

В отборната надпревара на националното първенство Камелия Лещарова, Михаела и Ивана Маринова станаха шампионки. Получили право да се явят на европейското първенство, но поради пандемията, няма да участват, уточни сенсеят – опазване здравето на децата е по-важно. На националния шампионат в индивидуалното представяне при жените Айлин Бобева е първа, спечелвайки купата и златния медал. В националния отбор представители на клуба са Реми Бобев и Айлин Бобева, състезавайки се като смесен тим. При мъжете в него са Ресми Бобев и Илиян Дянков, като двамата имат няколко сребърни и бронзови отличия на европейски и световни първенства. „Аз съм най-възрастният състезател в националния тим, – казва сенсеят. – Трябва да се дава пример на младите, макар да ми е много трудно.

На 17 и 18 юли те ще водят подготовка под ръководството на националния треньор Димитър Тодоранов в дисциплината „Кумите“, а на „Ката“ ще ги подготвя Лъчезар Ненов. Веднага след това ще заминат да представят България на Европейското първенство в гр. Ново Место, Словения. Надеждата им е да се представят добре.

ГРУПА „СПОМЕНИ“  Спечели второто място в град Попово
Prev Post ГРУПА „СПОМЕНИ“ Спечели второто място в град Попово
ПРЕДСТАВИТЕЛИ НА ЗЛАТИЦА  На откриването на фестивала за хартиено изкуство в София
Next Post ПРЕДСТАВИТЕЛИ НА ЗЛАТИЦА На откриването на фестивала за хартиено изкуство в София
Related Posts

Leave a Comment: