КАРАТЕКИТЕ НА ПИРДОП

  • 0
  • 94 преглеждания

С първи златни медали от новата състезателна година

Отминалата събота – 23 януари,    в град Троян се проведе Седмият международен турнир по карате „Гран При Троян”. В него взе участие и състезатели от клуба за източни бойни изкуства „Френдшип“, град Пироп.

Нашите каратеки премериха сили с над 200 участници от България, Сърбия, Македония и Гърция. Това е първото състезание за годината и то донесе много медали на пирдопските каратеки, съобщи за в. „Регион сенсей Ресми Бобев.

Най-малката от нашите представители - Камелия Лещарова, се е състезавала и в двете дисциплини – „Ката” и „Кумите”. В първата тя се представила добре, но съперничката й – с година по-голяма от нея, постигнала победа и така Камелия завоювала със сребърен медал. На „Кумите” тя спечелила трето място и окичила гърдите си с бронз.

Константина Медарова се състезавала за трето място на „Ката”, но не успяла да се пребори за бронзовия медал и останала четвърта. На „Кумите” в последните десет секунди на срещата тя изравнила своята противничка и след съдийско решение е завоювала бронзов медал.

Валентин Атанасов се изявил само на „Ката”, но след две изиграни срещи отпаднал. Йоан Марков не успял да се пребори за медал в същата дисциплина. След оспорвана битка на „Кумите” той завършил с две загуби и една победа, и така останал на четвърто място.

В края на миналата година Добри Димитров беше на лагер в Челопеч с националния отбор по карате. Преди няколко дни той се завърнал от международен турнир в Хърватска с представителния тим на България, а сега е на лагер в Троян. Там той е играл с едно от най-добрите момчета в неговата категория и на „Кумите” е загубил, но на „Ката” е спечелил бронзов медал.

Златен медал от турнира е завоювала Айлин Бобева на „Ката”. От доста време тя няма конкуренция в България, обясни сенсей Расми Бобев. Той смята, че това не е добре за нейното развитие, тъй като трябва да има стимул, за да повиши нивото си. Затова Айлин занапред ще се насочва предимно за участия на състезания в чужбина.

На турнира в Троян сенсеят на клуб Френдшип” г-н Бобев също е бил сред участниците в надпреварата. Той се е състезавал в майсторския клас със седем участници, а неговите съперници и в двете дисциплини са били двама гръцки каратеки. Ресми Бобев е победил и двамата състезатели и заслужено е завоювал два златни медала.

Сенсей Бобев определя старта на сезона за клуба по карате като успешен, а за напред пожелава много здраве, повече участия в състезания, много упоритост и спечелени медали. Той изказа благодарност към родителите на децата, с чиято помощ е финансирано участието им в турнира. Ресми Бобев отправи и специални благодарности към инж. Алекси Кесяков – кмет на община Челопеч, който подкрепи клуба като предостави за подготовката на пирдопските каратеки  базата Спортен комплекс „Хармония” за провеждане на част от тренировките на клуба.

КОПРИВЩЕНЦИ
Prev Post КОПРИВЩЕНЦИ
Смяната на изпълнителния директор на болницата бе наложителна
Next Post Смяната на изпълнителния директор на болницата бе наложителна
Related Posts

Leave a Comment: