ЛЕКОАТЛЕТИ НА ПИРДОП С призови места в Луковит

  • 0
  • 132 преглеждания

На 7 май се е състоял Международният лекоатлетически мемориал „Веселин Даскалов“, домакин на който е бил град Луковит. В него са участвали и състезатели от Спортен клуб „Средногорски атлет“, съобщи по телефона треньорът Ваньо Масларски.

Състезанието се е провело за всички възрастови групи – от деца от детските градини, до мъже и жени. Групата на Пирдоп е включвала най-малките спортисти, които се подготвят от скоро, както и някои от по-големите възрастови групи. Представянето на местните атлети са доста добро, сподели г-н Масларски. При децата, Николай Дончев, който е само на 5 години, е завършил успешно бягането на дистанцията 100 м., без да прояви каквито и да е било притеснения от първото си стъпване на стадион. Той е завършил осми в групата си.

Малко по-големият от него Виктор Иванов, роден през 2014 г., дистанцията 100 м. е извоювал първия си медал – сребърен. Добринка Николова, родена през 2012 г., в дисциплината 400 м. гладко бягане също е втора. Десетгодишният Александър Каменополски, който също участва на голямо състезание за първи път, на 400 м. е седми.

При по-големите атлети Аника Атанасова в групата на девойките младша възраст, под 16 години, е бягала на 800 м. и безапелационно е спечелила първото място на турнира. Елица Тодорова се е състезавала при жените, също на дистанцията 800 м. и е завоювала сребърен медал, класирайки се на второ място.

Ваньо Масларски посочи, че в Лекоатлетическия мемориал „Веселин Даскалов“ са участвали състезатели от най-добрите клубове от Русе, Разград, Благоевград, Карнобат, домакините от Луковит и други селища в страната. Пирдопските атлети са имали с кого да „сверят часовниците си“, каза треньорът. Благодарение подкрепата на клуба от „Аурубис България“, състезателите могат да се подготвят и участват в състезания, заяви г-н Масларски. Той обясни, че в момента атлетите тренират усилено за представянето си на най-важното състезание на старта на летния сезон. То ще е в началото на месец юни във Велико Търново.

НАД СТО И ДЕСЕТ СЪСТЕЗАТЕЛИ   В планинското колоездене за Купа „Златица 2021“
Prev Post НАД СТО И ДЕСЕТ СЪСТЕЗАТЕЛИ В планинското колоездене за Купа „Златица 2021“
НА ГЕРГЬОВДЕН В ЧАВДАР  Жертваха три овце за здравето на жителите на общината
Next Post НА ГЕРГЬОВДЕН В ЧАВДАР Жертваха три овце за здравето на жителите на общината
Related Posts

Leave a Comment: