ЛЕКОАТЛЕТКАТА ЕЛИЦА ТОДОРОВА Спечели още два златни медала

  • 0
  • 105 преглеждания

Продължава успешното представяне на пирдопската лекоатлетка Елица Тодорова в бяганията на 1500 и 3000 м. При това, във втората дисциплина тя започна да се състезава официално съвсем наскоро.

На проведеното на 26 и 27 юни Национално първенство за юноши и девойки младша възраст (под 18 години) в София, Спортен клуб „Средногорски атлет“ се е представил с трима състезатели – Гергана Георгиева, Елица Тодорова и Александър Янчев, който само преди ден стартира в гр. Сандански на шампионата по триатлон.

Отлично бягане е направила най-добрата българска атлетка на дистанциите 1500 и 3000 м. Елица Тодорова, която в първия ден пробягала километър и половина на пистата за 4:44.50, което е много добро нейно лично постижение, каза треньорът й Ваньо Масларски. Разликата между нея и класиралите се на второ и трето място състезателки – Ева Петкова от Габрово (4:50 мин.) и Наталия Кременска от „Черно море Атлетик“ – Варна (4:53 мин.), е значителна, което само по себе си говори за добрата форма и възможности на шампионката от Пирдоп.

На 3000 м. Елица Тодорова очаквала по-сериозна съпротива, но след втория километър от състезателното разстояние станало ясно, че от останалите двадесет атлетки няма кой да победи пирдопчанката, сподели г-н Масларски. Неговата възпитаничка финиширала за 10:40.21 мин., като с девет секунди подобрила личното си постижение от първото си състезание в тази дисциплина през месец май. Втора е Маргарита Радева от „Орловец“, а трета е Ясна Петрова от „Русе Кар Моторспорт“. „Елица направи това, за което бяхме отишли на първенството – победи съперничките си“ – заяви Ваньо Масларски. В близките дни с ръководството на националния отбор ще се реши в коя от двете дисциплини тя ще продължи да се подготвя за участия на Балканското първенство на 9 юни в Истанбул, Република Турция. Най-вероятно това ще е 1500 м гладко бягане, обясни Ваньо Масларски.

От останалите пирдопски атлети Гергана Георгиева, която е само на 14 години, стартирала на 400 м. и 800 м. гладко бягане, в по-горната възрастова група. На първата дисциплина тя постигнала 68:35 сек., при предишно лично постижение от 84 сек. Треньорът обясни, че през последната седмица Гергана не е водила подготовка, тъй като е трябвало да се яви на матурите за седмокласници. На 800 м. при петнадесет състезателки, пирдопската атлетка спряла хронометрите на 2:47 мин., като подобрила с пет секунди личния си рекорд. Важно в случая е, че се представя добре и върви възходящо.

Александър Янчев, който е национален състезател по триатлон, стартирал на 27 юни в дисциплината 3000 м. и пробягал разстоянието за 11 мин. Чест прави, че Александър Участва, защото само преди ден е имал и друго състезание.

Треньорът Ваньо Масларски изрази благодарности към „Арубис България“ и общините Пирдоп и Челопеч за подкрепата, която оказват на пирдопските атлети за участията им в стартовете. В момента полагащите се на клуба средства от спортното министерство, не се превеждат поради субективни причини, което създава дисбаланс в неговото финансово състояние.

Пирдопчани се поклониха пред паметта на Христина Морфова и Ботевия четник Димитър Ночев
Prev Post Пирдопчани се поклониха пред паметта на Христина Морфова и Ботевия четник Димитър Ночев
НА ВРЪХ СВЕТИ ДУХ  Копривщенин нагости съгражданите си с жертвена гозба
Next Post НА ВРЪХ СВЕТИ ДУХ Копривщенин нагости съгражданите си с жертвена гозба
Related Posts

Leave a Comment: