ЛЯТНОТО МУЗИКАЛНО УЧИЛИЩЕ В СЕЛО ЧАВДАР Проведе концерт на талантите по пиано и китара

  • 0
  • 134 преглеждания

В неделя – 18 юли, в салона на читалище „Надежда“ в село Чавдар проведеното през миналата седмица Лятно музикално училище по пиано и китара, представи пред родители и близки, съученици и приятели на възпитаниците му, какво те са научили за краткото време на подготовката си.

Концертът на талантливите млади жители на селото откри ученичката по пиано Катерина Герджилова, която представи гостите – кметът Григор Даулов, председателят на ОбС Мария Томева и представители на настоятелството на културната институция. За обучението на музикантите говори преподавателят по пиано Николай Пефев. За шестте дни на подготовката си учениците по двата инструмента успешно са усвоили най-важните умения, които в бъдеще да надграждат. Те вече могат да четат нотите, да свирят на пиано и китара с две ръце и всички пръсти, което е безспорен напредък за тях. И даде пример с талантливия Моцарт, който две години се е подготвял при своя баща за своя първи концерт пред публика. Г-н Пефев похвали завършилите първото музикално лятно училище в Община Чавдар за вложените усилия, търпение и постоянство.

Най-напред какво е научила на пианото показа малката Камелия Захариева, която се представи с две мелодии. Последваха я Никол Георгиева, Хрисия Стефанова, Цветомира Колева, Марио Динков, Габриел Даулова и други. Своите умения да свирят на китара, заедно с преподавателя си Милен Джуров, демонстрираха Веселина Ванина, а след нея Стилян Стоилов, Никол Мичева, Павел Павлов, Кристиян Даулов и останалите музиканти, подготвяли се по струнния инструмент. Някои от тях показаха, че отдавна се занимават с музика, а благодарение на професионалните си преподаватели, са надградили наученото сами у дома.

Накрая за присъстващите на концерта свири на пиано гост-изпълнителката Антония Иванова, която от четири години се подготвя при преподавателя Николай Пефев в лятната академия по музика на „Аурубис България“ и школата при читалището в Пирдоп.

Кметът на Община Чавдар г-н Даулов поздрави за усвоените знания и умения учениците на Лятното музикално училище в селото. Той изрази силните си вълнения и емоции от преживяното по време на спектакъла. „Идеята ни бе да пуснете музиката в душата си и да отворите сърцето си за нейната магия. Вече само от Вас и Вашите родители зависи дали тази магия ще продължи да живее“ – каза той на децата. И благодари на партньорите на общината за провеждането на музикалното училище –  настоятелството на читалище „Надежда“ и Музикален център „Феникс Мюзик 2012“. Григор Даулов заяви, че при желание от страна младите талантливи чавдарски деца, през следващата 2022 година, отново ще има такива занимания.

Благодарности към новите приятели на центъра от село Чавдар изрази управителят на „Феникс Мюзик“ Хриска Кожухарова. Г-н Даулов и г-жа Кожухарова връчиха сертификатите за приключеното лятно училище по пиано и китара на неговите ученици.

НА 18 ЮЛИ – В ДЕНЯ НА РОЖДЕНИЕТО НА ЛЕВСКИ  Жители на Средногорието изразиха почитта си към Апостола
Prev Post НА 18 ЮЛИ – В ДЕНЯ НА РОЖДЕНИЕТО НА ЛЕВСКИ Жители на Средногорието изразиха почитта си към Апостола
КМЕТЪТ НА ОБЩИНА ПИРДОП АНГЕЛ ГЕРОВ:  Избран е изпълнител на проекта за улиците
Next Post КМЕТЪТ НА ОБЩИНА ПИРДОП АНГЕЛ ГЕРОВ: Избран е изпълнител на проекта за улиците
Related Posts

Leave a Comment: