ЛЮБО ГАНЕВ И ВЛАДИМИР НИКОЛОВ Откриха новата волейболна площадка в Златица

  • 0
  • 108 преглеждания

На 22 май Община Златица обяви приключването на проекта за изграждане на волейболна площадка в двора на СУ „Св. Паисий Хилендарски“ и откри новото спортно съоръжение. То ще се ползва от възпитаниците на учебното заведение и ще е основа за развитие на този вид спорт в града. На церемонията присъстваха председателят на Българската федерация по волейбол Любомир Ганев и дългогодишният национален състезател, а в момента треньор на отбора на „Левски“ Владимир Николов, общинският съветник и бивш кмет инж. Магдалена Иванова, преподаватели в училището и граждани.

Кметът на общината инж. Стоян Генов заяви, че началото на проекта е поставено с одобрението на проектното предложение по времето на инж. Иванова, а изграждането на площадката е започнало през месец септември 2020 г. Стойността на строителните дейности, които включват изграждане на висока ограда, направа на основа и специално покритие на терена, стълбове за мрежата и други, е 83 771.39 лв. Проектът е реализиран с финансовата подкрепа на Европейския съюз чрез Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, като работата е трябвало да бъде изпълнена за 119 дни.

Удоволствие и чест за Община Златица е да посрещне двама големи мъже, донесли много спортна слава на България, каза кметът инж. Стоян Генов. Местната власт за пореден път показва чрез завършването на този обект, че акцент в грижата за младите хора е създаване на условия за развитието на спорта. Тази нова придобивка ще даде тласък на волейбола като спортни занимания на учениците и младежите, изрази увереността си инж. Генов. Той сподели очакванията си, че Българската федерация по волейбол ще помогне методически и с организация за лицензиране на клуб в града. А учениците от СУ „Св. Паисий Хилендарски“ ще могат пълноценно и редовно да провежда занимания по този интелигентен и красив спорт.

Инж. Стоян Генов, пожелавайки Златица да има големи спортисти, отправи благодарности към подкрепилите проекта – държавата, предишният общински съвет и кметът тогава инж. Магдалена Иванова, на работещите в ОбА сега, приключили строителните дейности и на ръководството на училището и строителите, помогнали това да се случи. Поздравления по повод откриването на съоръжението към общинското ръководство, присъстващите спортисти и педагози отправи Любомир Ганев. Това е правилният начин – чрез спорта децата да се развиват успешно като личности, характери, отговорност и да бъдат здрави, каза той.

Трикольорната лента за откриване на новата придобивка на Златица – волейболната площадка, направиха инж. Стоян Генов, Любомир Ганев и Владимир Николов. Веднага след това се изигра и първият волейболен двубой между момичета от отбора на гр. Пирдоп, ръководени от треньора Теодор Колев, разделени на два тима – „бели“ и „червени“. Първият гейм от двустранната игра приключи с безапелационен успех за „белите“. Във втория „червените“ девойки оказаха сериозна съпротива на опонентките си до последните точки. Геймът завърши при резултат 25 : 22 точки за „белите“, които спечелиха мача с 2 : 0.

Купите, златните и сребърните медали на победителя – тимът на червените, и на неговия подгласник – „белият“ отбор, връчиха Любомир Ганев, Владимир Николов, инж. Магдалена Иванова и зам.-кметът Иванка Ангелова. За най-полезен състезател бе определена Мартина Колева, най-резултатен волейболист бе Виктория Велкова, а играч на турнира стана Татяна Божкова, и трите момичета от „белия“ отбор. Специалните пластики на девойките поднесоха представителят на фирмата изпълнител на проекта г-жа Василева и преподавателят по спортните дисциплини в СУ – Златица Николай Серафимов.

Накрая кметът инж. Стоян Генов благодари на гостите за подкрепата, която оказват за развитието на волейбола в Златица.

Абитуриентите празнуваха на бал
Prev Post Абитуриентите празнуваха на бал
ПРЕЗИДЕНТЪТ РУМЕН РАДЕВ  Посети завода на „Аурубис България“
Next Post ПРЕЗИДЕНТЪТ РУМЕН РАДЕВ Посети завода на „Аурубис България“
Related Posts

Leave a Comment: