МИНИ ФУТБОЛНА ЛИГА „СРЕДНОГОРИЕ“ Продължи първенството след прекъсването заради изборите

  • 0
  • 113 преглеждания

В неделя – 11 април, се изиграха срещите от поредния кръг на местното първенство по мини футбол – Лига „Средногорие“. На игрището с изкуствено покритие в Спортен комплекс „Пирдоп“ се изиграха пет срещи, като първи един срещу друг застанаха отборите на ФК „Галакси“ и ФК „Атлетик“ – с. Душанци. Мачът премина под диктовката на отбора на „Атлетик“, които поразиха пет пъти вратата на своите противници, а допуснаха само един гол в своята. За играч на мача международният съдия Петко Петков обяви представителя от техния тим Атанас Кънев, който бе удостоен със снимка и специална за целта табелка.

Втората среща предложи оспорван и динамичен двубой между състава на МФК „Средногорец“ – Златица и тима на „Мирково – ветерани“, воден от капитана си инж. Иван Велин. Не бяха изминали и пет минути от началото на мача при единоборство с футболист на Златица именно той пострада, което наложи да бъде сменен, за да се възстанови. Четири минути по-късно съотборниците му поведоха в резултата, вкарвайки гол във вратата на средногорци за 0 : 1. Представителите на гр. Златица отвърнаха веднага на попадението с устремна атака и удар към вратата на мирковчани, който обаче премина встрани от нея.

През цялото първо полувреме на двубоя положенията за отбелязване на гол не липсваха пред двете врати, но нападателите не успяваха да преодолеят вратарите. В 17-та минута от мача, при един сблъсък между състезатели от двата тима, се стигна и до разправа между тях, с разменени удари, което принуди съдията Петко Петков да изгони за пет минути играч от състава на Златица. Разправията между него и изгонения футболист продължи и извън терена, а спокойствието на игрището се възцари.

Макар и с човек по-малко, златичани упражниха лек превес над мирковчани, но не можаха да отбележат гол, въпреки няколкото удара от далечно разстояние към вратата на ветераните. Така първата част от двубоя завърши при този резултат.

Само три минути след подновяване на срещата за второто полувреме тъкмо те сполучиха да вкарат и още един гол във вратата на МФК „Средногорец“. При далечен удар към тяхната врата се стигна до карамбол и топката се озова в мрежата за 0 : 2. Към 30-та минута от двубоя футболистите от Златица пропуснаха изгодно положение да върнат едното попадение. В бързата ответна атака мирковчани стигнаха до изпълнение на корнер пред тяхната врата, от който последва удар с глава на играч от състава на ветераните за 0 : 3.

Мачът продължи с разменено надмощие, като в 35-та минута средногорци можеха да отбележат попадение във вратата на ФК „Мирково“, но вратарят отрази удара. Десет минути по-късно неразбирателство пред стража на МФК едва не доведе до още един гол за мирковчани. В тези минути футболистите от двата отбора се задържаха повече пред вратата на златичани, които се възползваха от празните пространства в полето на противниците си на терена и в 47-та минута от двубоя те отбелязаха за 1 : 3.

Минута по-късно, ветераните пропуснаха да увеличат преднината си, като двама от тях останаха сами срещи стража на средногорци, но не сполучиха да го преодолеят. Топката излезе в аут. След финалния съдийски сигнал за играч на двубоя бе определен Йордан Гешев от ФК „Мирково – ветерани“.

До края на деня се изиграха още три срещи, като най-напред ФК „Пирдоп“ надделя над ФК „Миро“ с 6 : 4 в един много оспорван двубой, а най-добър измежду състезателите бе Недко Йорданов. В следващия мач се разигра истинско голово шоу. „Пирдоп Енерджи“ загуби катастрофално с 0 : 14 от „Отбор на народа“, а играч на мача стана Герган Христов. В последния двубой за деня „Юнг Бойс“ не успя да се противопостави на ФК „Орлин“ и закономерно отстъпи на по-класните си противници с 0 : 5. А Димитър Василев спечели наградата за играч на мача.

БИБЛИОТЕКАТА В ОБЩИНА АНТОН  Участва в програма за междубиблиотечен обмен
Prev Post БИБЛИОТЕКАТА В ОБЩИНА АНТОН Участва в програма за междубиблиотечен обмен
ЗА ВЕЛИКДЕНСКИТЕ ПРАЗНИЦИ  Помощ за хората в нужда
Next Post ЗА ВЕЛИКДЕНСКИТЕ ПРАЗНИЦИ Помощ за хората в нужда
Related Posts

Leave a Comment: