МЛАДЕЖКИЯТ ОТБОР ПО КЛАСИЧЕСКА БОРБА В КОПРИВЩИЦА

  • 0
  • 49 преглеждания

Тренира усилено за турнир в Бургас

Намирам на 12 февруари младежите от отбора по борба на Копривщица на обичайното за тренировките им място – физкултурният салон в сградата на общинската администрация. Този път впечатлението е за по-голям брой състезатели и това се потвърждава от треньора им Веселин Вълчев. Той е млад преподавател по физическо възпитание в СОУ „Любен Каравелов“ - Да, вече сме над 21 човека, липсват само тези, които са болни.

Наблюдавам за подготовката им – в момента се правеха упражнение за заякване. Прекъсваме за малко заниманията и ги оставяме на свободно загряване, докато задам следващите си въпроси. В залата не намирам никакви промени… - О, - възкликва младият треньор. - Скоро ще имаме нововъведения. На мястото на пейките, които ще бъдат премахнати, ще сложим фитнес уреди, за да тренират младите надежди на Копривщица. Без такива уреди не може, категоричен е той. И продължава – хубавото е, че срещаме разбиране и от страна на общината. Доскоро тренирахме на студено, но вече ползваме калорифер. Колкото и малко да е, ние сме доволни.

Какво предстои, питам аз, като не ми убягва и факта, че виждам нови спортни екипи. – Спонсорираха ни от Самоков, не без задоволство отбелязва Веселин Вълчев, - нали там съм учил. Когато отидох на среща, се оказа, че моят треньор сега е заместник-кмет. В резултат на това получават, тепих, покривка за тепиха за тренировки, ще получат и чучело, както и споменатите фитнес уреди. - Е, втора употреба са, но за нас, които нямаме парите, и това е добре. Нашите момчета от Копривщица винаги са били закалени. Както се казва имат мая за този вид спорт, убеден е треньорът.

Те са последователи на онова поколение състезатели, които достойно се представяха на републикански, европейски и световни турнири. - Класиците бяха от отбор „Войводенец“ и днес ние продължаваме, след известно прекъсване, да се именуваме със същото име. Интересувам се какви резултати са постигнати през отминалата година. Веселин Вълчев пояснява - бяхме тренирали само 2 месеца, а на републиканското първенство участвахме с 6-има състезатели. Успяхме да вземем едно 7-мо място, едно 5-то и едно 9-то. След това участвахме в турнира по класическа борба „Самоков“ с 5 момчета. Трима от тях взеха медали. Атанас Лудов, в категория от 32 кг., Тодор Енков, в категория 30 кг. спечелиха златни медали, а Андон Стефанов, в категория до 32 кг. стана трети. През месец май на отбора предстои първенство в гр. Бургас. - Правим малки стъпки, но вървим уверено напред, - уверен е в силите на своите възпитаници треньорът на копривщенските млади класици.

ВОЛЕЙБОЛ
Prev Post ВОЛЕЙБОЛ
ДВАМА ЗЛАТИЧАНИ В СЛИВЕН
Next Post ДВАМА ЗЛАТИЧАНИ В СЛИВЕН
Related Posts

Leave a Comment: