ВОЛЕЙБОЛ

  • 0
  • 50 преглеждания

Драматична загуба в тригеймов мач за тима на Пирдоп

Момчетата старша възраст на Пирдоп, с треньор Теодор Колев, на 14 февруари записаха инфарктна загуба от гостуващия тим на връстниците си от „Септември“ – София. В спортната зала на СОУ „Сава Савов“ двубоят продължи близо два часа и премина при драматични обрати в пет гейма. Срещата се игра пред малко публика, но това не попречи в залата да бъде доста шумно и с високи градуси на емоциите и напрежението. Главен съдия на срещата бе Николай Лазаров, а негов помощник – Васил Василев, и двамата от гр. Етрополе.

Началото бе добро за домакините, които започнаха в състав Ивайло Панков, Алекс Бамбеков, Стефан Стефанов, Доброслав Харалампиев, Ценомир Иванов и Николай Ботинов. След първото техническо прекъсване те губеха с една точка в резултата – 7 : 8 за софиянци, но до второто успяха да „дръпнат“ в точките с три напред – 16 : 13., а накрая и да се поздравят с победата в гейма с 25 : 19. Вторият започна с няколко поредни равенства – 2 : 2, 4 : 4, но на техническото прекъсване пирдопчани водеха с две точки – 8 : 6. Постепенно домакините наложиха волята си над своите противници и след 12 : 9 точки, с подобрен начален удар и добра игра в защита и нападение, бързо стигнаха до 16 : 9, за второто техническо прекъсване в гейма. Отличната игра на пирдопчани продължи и тази част завърши с десет точки разлика в тяхна полза – 25 : 15, за да запишат в своя полза 2 : 0 гейма.

И когато малкото им почитатели и ръководителите на тима очакваха безпроблемна класическа победа, се стигна до тотален срив в играта на възпитаниците на СОУ „Сава Савов“. За това си имаше и причина, съставът на „Септември“, воден от две дами – Мария Манасиева и Аделина Цилева, стабилизира посрещането си, началните удари и особено атаката и блокадата, което разстрои играта на състава на треньора Теодор Колев. Така закономерно още от началото столичани почти постоянно водеха в точките в третия и четвъртия гейм, често с доста голяма разлика в своя полза. Така следващите две части завършиха, съответно 12 : 25 и 19 : 25. Тайбрекът започна много добре за домакините. Насърчавани от публиката и с подобрена концентрация те поведоха в резултата 6 : 1 точки. Последва нов спад в тяхната игра, от което се възползваха момчетата от „Септември“, за намалят изоставането и първото техническо прекъсване, а и размяната на полетата, дойде при 8 : 6 за домакините. След няколко добри атаки и отразяване от блокадата на нападения на гостите, резултатът достигна до 13 : 10 в полза на отбора на СОУ – Пирдоп. Последва прекъсване от треньорките на столичани, които записаха успех в следващото разиграване. При 13 : 11 и треньорът Теодор Колев взе прекъсване, за да амбицира възпитаниците си и то даде резултат – те спечелиха следващата точка, за да се стигне до 14 : 11 точки. Всички в залата предвкусваха успеха, когато тимът на „Септември“, показа по-добра психика и взе всички останали точки до победата с 14 : 16 в гейма, а с това и на мача с 2 : 3.

Загубата по този начин е втора за отбора, каза след края на двубоя Теодор Колев, като не скри разочарованието си от записаното поражение. Цанка Лекова допълни, че то е резултат не толкова от липса на технически умения и възможности на момчетата му, колкото на напрежението от огромното желание непременно да победят противниците си в своята зала и недостатъчна им психическа устойчивост във важните моменти от мача. И вати насока предстои да се работи с волейболистите.

Г-н Колев, обясни, че възпитаниците му са най-малките в групата. В отбора няма нито един дванадесетокласник, а в срещата отсъства и либерото на отбора, който е контузен. Основният състав, ученици в десети и единадесети клас, изигра почти без смени целия мач, защото резервите са още по-малки. Натрупването на опит и устойчивост става с подобни срещи, каза треньорът, и това става само с игра. Израстване на тима има и очакванията са в следващите двубои и най-вече през идната година, когато ще са равностойни са съперниците си и по години, нещата да бъдат с добри резултати и победи.

„АРУБИС БЪЛГАРИЯ“, „ДЪНДИ ПРЕШЪС МЕТАЛС ЧЕЛОПЕЧ“ И „ДИ БИ КАРГО БЪЛГАРИЯ“
Prev Post „АРУБИС БЪЛГАРИЯ“, „ДЪНДИ ПРЕШЪС МЕТАЛС ЧЕЛОПЕЧ“ И „ДИ БИ КАРГО БЪЛГАРИЯ“
МЛАДЕЖКИЯТ ОТБОР ПО КЛАСИЧЕСКА БОРБА В КОПРИВЩИЦА
Next Post МЛАДЕЖКИЯТ ОТБОР ПО КЛАСИЧЕСКА БОРБА В КОПРИВЩИЦА
Related Posts

Leave a Comment: