МЛАДИ АТЛЕТИ Със злато на турнира „Луковитски моми `2021“

  • 0
  • 119 преглеждания


На 16 октомври (събота) в град Луковит се проведе Тридесет и първият Международен турнир по крос „Кънтри“, който е част от спортния календар на Българската федерация по лека атлетика. В него са участвали състезатели от 40 клуба от страната. Представители на Спортен клуб по лека атлетика „Средногорски атлет“ са били младите пирдопски състезатели Добринка Николова при момичетата, родените през 2011 – 2012 г. година и Иван Георгиев при момчетата от същата възрастова категория – подготвителна група. На старт в гр. Луковит са застанали още Аника Атанасова в по-голямата за нея група – девойки младша възраст, и Елица Тодорова при жените.

На дистанцията 600 м. на труден кален терен и при почти непрекъснат дъжд по време на състезанието, Добринка и Иван са завоювали първите места в надпреварата и са окичили гърдите си със златни медали. Победите са силен стимул за младите лекоатлети да продължават с упоритост и хъс да се подготвят по време на тренировките и да преследват нови успехи в своята спортна кариера.

При девойките младша възраст, родени през 2004 – 2005 г., Аника Атанасова, която е с две години по-малка от съперничките си, на дистанцията 2000 м. е завършила пета в класирането с постижение от 8:33.15 мин., което е добро за нея в момента и при тези условия.

При дамите на същата дистанция – 2000 м., Елица Тодорова, която също е била най-малка от стартиралите жени, е завоювала сребърния медал с време 7:54.52 мин. Поставената ѝ задача от треньорите на тима е била да бяга в по-спокойно тренировъчно темпо, без да влага много усилия предвид лошите атмосферни условия, множеството локви по трасето и тежкия терен. Победител при жените е Денислава Борисова от Шумен, завършил за 7:35.77 мин. Трета е Билсерин Сюлейман от Нови Пазар – 8:06.19 мин.

Турнирът „Луковитски моми 2021“ е бил предпоследното състезание за този сезон, предхождащо Националния шампионат по крос „Кънтри“, който се проведе на 23 октомври в околностите на Пирдоп.

ТРИ ДАМИ ОТ ЗЛАТИЦА   Участваха в софийския маратон
Prev Post ТРИ ДАМИ ОТ ЗЛАТИЦА Участваха в софийския маратон
НАД 200 ЛЕКОАТЛЕТИ ОТ ЦЯЛАТА СТРАНА  На националния шампионат по крос „Кънтри“ в Пирдоп
Next Post НАД 200 ЛЕКОАТЛЕТИ ОТ ЦЯЛАТА СТРАНА На националния шампионат по крос „Кънтри“ в Пирдоп
Related Posts

Leave a Comment: