ОБЩИНСКИ СЪВЕТ – ЧАВДАР Удостои Елена Стаменова Герова със званието „Почетен гражданин на Община Чавдар”

  • 0
  • 117 преглеждания


С Решение № 294 от 28 септември, Общинският съвет – Чавдар, удостои със званието „Почетен гражданин на Община Чавдар” Елена Стаменова Герова. Това се случи по предложение на Татяна Сеизова. Елена Герова е третия почетен гражданин на общината. Бившият кмет Панчо Радунчев беше удостоен с това отличие по повод 80-годишен юбилей през 2003 г., а инж. Никола Мутафчиев за приноса и идеята си за построяването на развлекателен комплекс „Св. Петка” през 2008 г.

На проведеното заседание е било предложено Елена Герова да бъде удостоена с почетен знак „За граждански принос в развитието на общината” за особени заслуги в областта на църковното дело и духовното развитие на общината и родното село.

Инж. Иван Станоев – член на постоянната комисия „Образование, култура, спорт, туризъм, социални и младежки дейности” къмОбС е направил друго предложение – да бъде гласувано за удостояване й със званието „Почетен гражданин на община Чавдар” за особени заслуги в областта на църковното дело, както и с парична награда от 500 лв. Председателят на комисията Анна Канова е съобщила, че застават зад мнението на инж. Станоев. Всички жители на селото са свидетели на самоотвержеността и грижите на г-жа Герова, които тя полага за църквата и двора към нея. И благодарение на нея те са в прекрасен вид и в добро състояние.

Тази година е юбилейна за Елена Герова, като през месец септември навърши 90 години. Достолепната възраст не й пречи да продължава да работи за църковните дела. Преди три години на Коледния благотворителен бал на Ротари клуб – Пирдоп, тя беше удостоена и с титлата „Личност на годината” за района на Средногорието за заслуги в развитието и съхранението на духовния живот в село Чавдар. Тогава тя беше номинирана от нашия колега Димитър Нешков, в качеството му на председател на настоятелството на читалище „Надежда” в селото.

Дванадесети регионален поетичен конкурс в Златица
Prev Post Дванадесети регионален поетичен конкурс в Златица
Копривщенци се поклониха на гроба на Димчо Дебелянов
Next Post Копривщенци се поклониха на гроба на Димчо Дебелянов
Related Posts

Leave a Comment: