ОЛИМПИЙСКАТА ШАМПИОНКА СТОЙКА КРЪСТЕВА Награди най-добрите дами на Рали „Високи токчета“

  • 0
  • 168 преглеждания

В неделя – 17 октомври, на паркинга в парк „Корминеш“ – Челопеч се проведе кръг от Дамско рали „Високи токчета“ и третия кръг от надпреварата за хора с увреждания. В първото състезание участваха само четири екипажа, а във второто се включиха двадесет автомобилисти от София и други градове на страната.

Двете ралита бяха открити от кмета на Община Челопеч инж. Алекси Кесяков, който поздрави участниците за смелостта и желанието да се впуснат в трудното изпитание. Поздравления към тях отправи и представителят на ПП ГЕРБ Димитър Главчев, който заяви че се прекланя пред твърдостта и упоритостта на хората с увреждания, за които шофирането е изключително трудно.

Двете ралита преминаха на три етапа – майсторско управление на автомобил при паркиране на преден и заден ход и странично в гараж, преодоляване за време отсечката от с. Челопеч до гр. Копривщица и обратно и отново изпитания на паркинга със слалом между пилони, преминаване през „тунел“ от конуси и финиширане. Всяко нарушение по състезателните трасета или закъснения по маршрута, се санкционираше с наказателни секунди.

При автомобилите с ръчно управление на първо място е Радослав Ковачки, второто място завоюва Сергей Сергеев, а трети остана Ванко Стоянов. При автомобилите със стандартно управление победител е Светозар Топалов, втори се нареди № 5 Митко Киряков, а третото място спечели Васил Тритропов.

При дамите най-добра бе Констанца Томова с автомобил „Фиат“, следвана от Лия Стоянова и Боряна Василева, и трите от София. Олимпийската шампионка Стойка Кръстева от „Токио 2020“ връчи купите и бутилки шампанско на победителите. Тя пое ангажимент да помогне за подобряване на законодателството за шофиране по отношение на хората в неравностойно положение. „Не падайте духом!“, призова ги тя.

Рали „Високи токчета“ и изпитанията за автомобилистите с увреждания приключиха в късния следобед в неделя. И въпреки, че бяха излъчени най-добрите сред тях, всички са победители, защото проявиха невероятен хъс за успех, ловкост, упоритост и завидно майсторство при управлението на автомобилите.