Отново на кино от вкъщи За трета година „Аурубис България“ осигурява билети на служители за Master of Art

  • 0
  • 122 преглеждания

За трета поредна година “Аурубис България” закупува билети за всички свои служители, които желаят да гледат филмите от зимното онлайн изданието на Master of Art. Компанията е партньор на единствения в Източна Европа Международен филмов фестивал за документални филми за изкуство, а голямата награда за най-добър филм носи името ѝ: Master of Art - Aurubis Award.

Кинофестивалът включва разнообразна палитра от документални филми, внимателно подбрани от създателя на Master of Art Найо Тицин.

В дигиталната програма на фестивалаt са включени 23 филма. След тях е лентата за кариерата на Уинстън Чърчил като филмов консултант и сценарист през 30-те години на 20 век и неговата страст към киното във филма „Чърчил и филмовият магнат“. Любителите на киното могат да открият още интересни заглавия като филмите за пианиста Артуро Бенедетти Микеладжели, история за връзката на американския художник Джаксън Полък с неговия брат Чарлс Полък, Жана, жената вдъхновила най-красивите поеми, писани на френски език. Кинопрограмата включва и българските заглавия „Заветът на Борис Христов“ на режисьора Борис Славчев и „Данте и въздушното перо“ на Димитър Липовански.

Фестивалът се организира с подкрепата на „Аурубис България“, Националният дворец на културата, посолства и международни културни институти, Националният филмов център, Фондация „Америка за България“, Програма „Култура“ на Столична Община.

ВЕРИГАТА „НАРОДНИ АПТЕКИ“  Отвори първия в историята на Община Чавдар фармацевтичен обект
Prev Post ВЕРИГАТА „НАРОДНИ АПТЕКИ“ Отвори първия в историята на Община Чавдар фармацевтичен обект
В СЕЛО КАМЕНИЦА  Самодейци празнуваха Деня на виното и на мъжката рожба
Next Post В СЕЛО КАМЕНИЦА Самодейци празнуваха Деня на виното и на мъжката рожба
Related Posts