ВЕРИГАТА „НАРОДНИ АПТЕКИ“ Отвори първия в историята на Община Чавдар фармацевтичен обект

  • 0
  • 144 преглеждания

В деня на честваните от мнозина празници на виното и на любовта – 14 февруари, в Община Чавдар бе отрит обект от веригата „Народни аптеки“. На церемонията присъстваха кметът Григор Даулов, работещи в общинската администрация, представители на фирмата, с управителя Ана Спасова, жители на селото.

Кметът г-н Даулов честити Деня на любовта и Деня на виното на присъстващите и с чувство на хумор заяви, че понякога и двата водят до аптеката. Той подчерта, че още в предизборната си програма е обявил намерението си в селото да бъде отворена аптека, защото хората имат такава необходимост, а и да не пътуват до съседни общини, за да търсят нужните им лекарствени средства и медицински консумативи. Григор Даулов благодари на екипа на „Народни аптеки“ за разкриването на обекта и изрази задоволството си, че общината и инвеститорите са си подали ръка в грижа за здравето на хората. Той пожела успешно бъдеще на най-новата аптека в Средногорието и придобивка за жителите на село Чавдар.

Това е двадесетата аптека, която се открива от веригата в последните месеци. В село Чавдар жителите ще бъдат обслужвани от магистър-фармацевт Деница Стригалска, млада и усмихната дама, готова винаги да бъде в помощ на клиентите си. Г-жа Стригалска изрази задоволството си от реализирането на начинанието в малкото село Чавдар да има фармацевтичен обект. Тя гарантира, че професионално ще помага на хората, които потърсят нейните услуги за подобряване или гарантиране на своето здраве. Аптеката ще бъде отворена всеки делничен ден от 8 часа сутринта до 17 часа след обяд, а в събота ще е с намалено работно време, казаха от екипа на г-жа Спасова.

Водосвет по повод откриването на новата аптека в селото отслужиха отец хаджи Недко Бръмбаров и неговият син монах Нестор – Никола Бръмбаров. Двамата осветиха аптеката, благословиха присъстващите на церемонията, като ги поръсиха със светената вода, честитиха двата празника на всички и пожелаха от „Народни аптеки“ дълго време да бъдат в китното село Чавдар. Разчупена бе дъхава и ароматна питка, от която си взеха участващите в откриването на обекта. От колектива на веригата почерпиха домакините с лакомства и по чаша шампанско.

ГЕОЛОГ ОТ ЧЕЛОПЕЧ  Сред участниците в юбилейната българска експедиция на Антарктида
Prev Post ГЕОЛОГ ОТ ЧЕЛОПЕЧ Сред участниците в юбилейната българска експедиция на Антарктида
Отново на кино от вкъщи За трета година „Аурубис България“ осигурява билети на служители за Master of Art
Next Post Отново на кино от вкъщи За трета година „Аурубис България“ осигурява билети на служители за Master of Art
Related Posts