ПЕТЪР ДИЧЕВ И НИКОЛАЙ ИВАНОВ С добро класиране в планинското колоездене

  • 0
  • 98 преглеждания

През месец юли в гр. Чепеларе се проведе Държавният шампионат по планинско колоездене в дисциплината спускане. Над 100 колоездачи в различни възрастови групи участваха в надпреварата, в благородно съревнование за призовите места.

DH пистата в Чепеларе е една от най-дългите и разнообразни за спускане трасета в България и за пръв път приема съзтезание от такъв ранг. Маршрутът е с дължина 3400 м. и денивииелация от 700 м., като включва всякакви естествени и изкуствени препятствия – корени, камъни, стръмни участъци, големи скокове, виражи.

Състезателите от „Свободно измерение“ - Златица се представиха достойно, като Петър Дичев се класира на четвърто място в кръга, а Николай Иванов, с постигнатото време зае дванадесето място в категорията 17 – 18 години, съобщиха от клуба.

От 17 до 19 август Николай и Петър премериха сили в Ботевград с над 60 свои колеги в четвъртия кръг от българските даунхил серии. Трасето бе доста предизвикателно – стръмно и  изключително скоростно. Дължина му е около 2 км., а скоростта в различните части е от 40 до 70 км./ч. От двамата представители на клуб „Свободно измерение“ в този кръг, Петър Дичев зае  2-ро място в категорията 15 – 16 години, а  Николай Иванов постигна достойно за възрастта си класиране в категорията 17 – 18 години.

Преди последния кръг Петър Дичев заема третото място в своята категория в националния шампионат, с което си осигури същата позиция и в ранглистата по спускане за юноши за 2018 г. Николай Иванов е на шесто място в една много силна категория на юноши 17 – 18 години за сезон 2018 г.

Пожелаваме успех на момчетата и в последния кръг за тази година, който ще се проведе от 12 до 14 октомври на пистата във Витоша, както и безаварийно приключване на състезанията по планинско колоездене.

Материалът е съставен по информации на Sportal.bg

ЗА ШЕСТДЕСЕТ ГОДИНИ МЕДОДОБИВ В ПИРДОП  Първи планински фест
Prev Post ЗА ШЕСТДЕСЕТ ГОДИНИ МЕДОДОБИВ В ПИРДОП Първи планински фест
КОПРИВЩИЦА  Събра елита в класическата борба в страната при кадетите
Next Post КОПРИВЩИЦА Събра елита в класическата борба в страната при кадетите
Related Posts

Leave a Comment: