СЪСТЕЗАТЕЛКИ НА СПОРТЕН КЛУБ „СРЕДНОГОРСКИ АТЛЕТ“ С първи стартове през новата година

  • 0
  • 100 преглеждания

Първи участия записаха през новия сезон в зала за годината състезатели на Спортен клуб „Средногорски атлет“ – Пирдоп. В събота – 12 януари, в София се проведе националното първенство по многобой за момичета и момчета под 14 години, в което участваха Аника Атанасова и Станислава Проданова, която е само на 10 години.

Двете малки атлетки участваха в дисциплината трибой – 60 м. и 600 м. гладко бягане и дълъг скок, заедно с още 180 свои връстнички от водещи клубове от цялата страна. Аника е от гр. Карлово, но се подготвя в клуба в гр. Пирдоп и на състезанието се е класирала на 80-то място, съобщи нейният треньор Ваньо Масларски. За Станислава Проданова участието в националното първенство е първо за нея от такъв ранг и тя е 85-та, което е добро класиране за нейните възможности.

Същия ден се е провел и Международният турнир по лека атлетика за жени „Академика“, в който в дисциплината 800 м. гладко бягане е участвала и пирдопската девойка Елица Тодорова. В много силното за това време на годината състезание и в компанията на едни от най-добрите български лекоатлетки при жените – Лиляна Георгиева, както и Мария Георгиева от гр. Варна, Елица е завършила бягането на пето място от 12 състезателки, с време от 2:21 мин.

Елица Тодорова се подготвя в родния си клуб за бягания на дългите дистанции – 1500 и 3000 м., каза Ваньо Масларски и тази почти спринтова дисциплина е била „бърза“ за нея. Въпреки това, класирането й е престижно при участието на атлетки от европейско ниво, заяви той.

КОПРИВЩЕНЦИ  На почетна стража до паметника на Аврелиян
Prev Post КОПРИВЩЕНЦИ На почетна стража до паметника на Аврелиян
Къпаха булка и младоженец НА ИВАНОВДЕН В ЧЕЛОПЕЧ
Next Post Къпаха булка и младоженец НА ИВАНОВДЕН В ЧЕЛОПЕЧ
Related Posts

Leave a Comment: