СВЕТОЗАР СТОЯНОВ ОТ ПИРДОП Трети на 5 километра на лекоатлетическо състезание в столицата

  • 0
  • 130 преглеждания

На 7 февруари в местността „Камбаните“ в София се проведе лекоатлетическо състезание, участие в което са имали над 220 лекоатлети. Надпреварата е била част от масовите бягания, провеждани под патронажа на организацията „5кмръм“, която провежда състезания от 5 км. всяка събота сутрин в Южен и Западен парк в столицата, както и в големите паркове в Пловдив, Бургас, Варна и други градове, съобщи Светозар Стоянов от гр. Пирдоп, който е бил сред застаналите на старт. Той е познат в спортните среди в района като един от участниците в „Отбор на народа“ от Мини футболна лига „Средногорие“.

Всяка първа неделя в месеца от „5кмрън“ провеждат сборно състезание за всички състезатели от страната, на три различни дистанции – на 5, 10 и 15 км, в зависимост от трасето. В бягането участват аматьори и професионални състезатели в леката атлетика.

Състезание „Камбаните“ се провежда за трети път, каза за в. „Регион“ г-н Стоянов, а трасето преминава почти изцяло през гориста местност, с множество кални участъци, тесни пътечки, дори през плитки реки. През последната година той участва редовно в съботните бягания и неведнъж постига добри класирания. Това му дава импулс да се пробва в неделното сборно състезание, в което участват спортисти от цяла България. Светозар Стоянов бяга по късата дистанция на 5 км, в конкуренцията на още 93-ма лекоатлети. В оспорваната надпревара по неравното трасе, той финишира за 20:33 минути, и се класира на трето място в надпреварата.

Първото място, с време 20:16 мин. на тази дистанция е завоювал Мариян Ноев от гр. Дряново, който е един от най-добрите планински бегачи у нас, многократен медалист по спортно ориентиране. Втори е 14-годишната надежда в леката атлетика Георги Можейко. При дамите с време 22:03 мин. първа на финала пристига 13-годишната Памела Ени, която наскоро завоюва два бронзови медала на националния шампионат по лека атлетика за юноши. Втора е Ина Бойчева (22:58 мин.), а трета е Моника Ламбева (23:50 мин.).

В средната дистанция от 10 км., най-добър е Димитър Стефанов (40:43 мин.), следван от Ивайло Петков (41:12 мин.) и Димитър Генов (41:44 мин.). В дългата дистанция от 15 км. победител е Иван Андреев (1:01:27 ч.). Сребърният медал е завоювал Петър Иванов (1:02:52 ч.), а бронзовият – Йордан Тодоров (1:04:51 ч.).

За всички участници е имало храна и напитки, а победителите са били отличени, освен с медалите и с интересни предметни награди. Следващото състезание, организирано от „5кмрън“ ще бъде в Лозенска планина в началото на месец март.

Светозар Стоянов изрази задоволството си от своето представянето, като увери, че ще продължи участието си в лекоатлетическите състезания. Освен това, той има намерения да се включи и в надпреварите по дуатлон и триатлон.

В ПИРДОП  Поклон пред Дядо Влайков на рождения му ден
Prev Post В ПИРДОП Поклон пред Дядо Влайков на рождения му ден
В ПИРДОП  Поискаха процедура за отстраняване на кмета Ангел Геров
Next Post В ПИРДОП Поискаха процедура за отстраняване на кмета Ангел Геров
Related Posts

Leave a Comment: