ТУРИСТИ ОТ РЕГИОНА И СТРАНАТА Празнуваха на хижа „Сакарджа“

  • 0
  • 97 преглеждания

На 23 септември Община Чавдар и Туристическо дружество „Братия“ в селото организираха празник на хижа „Сакарджа“. По инициатива на гостоприемния домакин и всеотдаен стопанин на планинския дом Делчо Баев, на едноименния връх бе осветен голям метален кръст. Освещаването извърши отец Недко Бръмбаров. Празника почетоха кметът на общината Пенчо Геров, жители на Чавдар, много гости от селото и района, туристи от Панагюрище, София и други почитатели на планината.

Домакините бяха подготвили богата трапеза и веселие. Вкусен корбан – дело на Найден Узунов и неуморните му помощници. Веселото настроение подклаждаха сръчният акордеонист Димитър Кръстев, певицата Емилия Нанова, в концерта се включи и г-н Геров. За мнозина веселието продължи до късно вечерта с дискотека и много песни, а и в утринта на чудесния неделен ден.

Ще припомним и това, че най-малката българска община Чавдар стопанисва и образцово поддържа две  хижи в Средна гора – „Сакарджа“  -  088 729 56 42, и близката до нея „Братия“. Хижите са отворени постоянно. Повече информация в мрежата и на сайта на общината.

Prev Post Първи стъпки в преодоляване на бедственото положение в Копривщица
КОМПАНИИ ОТ РЕГИОНА   Участваха в Европейски дни на минералите
Next Post КОМПАНИИ ОТ РЕГИОНА Участваха в Европейски дни на минералите
Related Posts

Leave a Comment: