В ЧАВДАР Среща с литературния гид Светлозар Желев и Веселин Савов

  • 0
  • 106 преглеждания

На 7 август, като част от програмата на инициативата „Арт-уикенди през август“ в село Чавдар, бяха представени три книги. В малката община гостува литературният гид Светлозар Желев, директор на Националния център на книгата в НДК и неговият добър приятел Веселин Сасов.

Светлозар Желев, със съдействието на Веселин Савов, представи книгите си „За бавното живеене и насладата от живота“, „България за напреднали“ и „Храната, начин на употреба, или Гурме за напреднали“, които са подкрепени и от Община Чавдар. Изданията представят истории от писатели, журналисти, актьори, популярни лица, българи, живеещи в чужбина, чужденци, шеф готвачи, оперни изпълнителки, телевизионни водещи и обикновени хора, интересни, лични, ценни и вдъхновяващи. Идеята при написването им е всеки да открие в тях и себе си.

Авторът сподели какво го е мотивирало при написването на трите книги, за тяхната символика и за целите, които си поставя при срещата си с читателите. Светлозар Желев благодари на ръководството на Община Чавдар за оказаното съдействие, защото е важно да има някой, който да те подкрепя в такова начинание. Той изрази своята признателност за отправената покана да гостува в село Чавдар.

На събитието Светлозар Желев беше уважен и от един от участниците при написването на една от книгите си – оперната прима Александрина Пендачанска заедно със своя съпруг журналистът Найо Тицин. Те бяха дошли специално за срещата от възрожденска Копривщица. Известната певица сподели своите впечатления от книгите на Светлозар Желев и се представи пред присъстващата публика на площад „Васил Левски“. Всички, които проявиха интерес към книгите и си ги закупиха, получиха автограф.

В ЧАВДАР  Концерт на Тони Димитрова за 30-годишния юбилей на общината
Prev Post В ЧАВДАР Концерт на Тони Димитрова за 30-годишния юбилей на общината
Next Post В ОБЩИНА ЧАВДАР Първо издание на инициативата „Арт-уикенди през август 2021”
Related Posts

Leave a Comment: