В ОБЩИНА ЧАВДАР Концерт на Врачанската филхармония за Независимостта

  • 0
  • 124 преглеждания

На 21 септември на площад „Васил Левски” в Община Чавдар, тържествено беше отбелязана 111-годишнина от обявяването на Независимостта на България. Събитието беше съпроводено с празничен концерт на музикантите от Симфониета Враца, която гостува на публиката в село Чавдар за втори пореден път. Неин диригент е маестро Христо Павлов.

Концертът премина под мотото „Естрада.BG”, и бе селекция от незабравими български песни от репертоара на Лили Иванова, Емил Димитров, Орлин Горанов, Васил Найденов, Силвия Кацарова, Георги Христов, Мария Нейкова, дует „Ритон”, Тони Димитрова и Фамилия „Тоника” в изпълнение на звездите от телевизионните предавания „Х-фактор” и „Гласът на България” Кристина Иванова, Християна Дънкова и Кристиян Янкулов. Гостуването им бе по инициатива на ръководствата на общинската администрация и читалище „Надежда”.

Празнично обръщение към жители на Община Чавдар, поднесе секретарят на общината Павлина Павлова. Тя говори за тържественото обявяване на Независимостта на България и положителните промени, настъпили в страната ни в областта на образованието, културата, икономиката международното признаване на България. Г-жа Павлова приветства публиката и множеството музиканти и изпълнители, участващи в празничния концерт.

Музикалната вечер в село Чавдар завърши с песен за България на Емил Димитров и многоцветна заря. Благодарност за прекрасните изпълнения и голяма кошница с цветя, г-жа Павлова поднесе на музикантите и изпълнителите в знак на признание пред великите български таланти и естрада.

ШЕСТВИЕ В ПИРДОП   За сто и единадесет години независима България
Prev Post ШЕСТВИЕ В ПИРДОП За сто и единадесет години независима България
ИНЖ. АЛЕКСИ КЕСЯКОВ  Кмет на годината за мандат 2015 – 2019
Next Post ИНЖ. АЛЕКСИ КЕСЯКОВ Кмет на годината за мандат 2015 – 2019
Related Posts

Leave a Comment: