ЗА ТРЕТА ПОРЕДНА ГОДИНА ФК „Орлин“ е шампион на Лига „Средногорие“

  • 0
  • 102 преглеждания

В неделя – 30 май, завърши първенството на футболна лига „Средногорие“. Четвъртият победител в продължилата няколко месеца надпревара на терена с изкуствено покритие „Клетката“, за трети пореден път е отборът на „Орлин“.

Последният ден на футболен празник в гр. Пирдоп започна с мач на ФК „Ветерани“ – Мирково и „Отбор на народа“. Двата тима спретнаха пред малкото публика – предимно състезатели от другите отбори, участващи в лигата, оспорван двубой. С много желание за отбелязване на гол и победа в срещата се проявиха футболистите и на двата състава.

Началото на мача бе белязано от пропуски пред двете врати. По-настоятелни бяха мъжете на „Отбор на народа“, които все пак успяха да преодолеят в една от атаките си вратаря на мирковчани Владимир Власакиев и да поведат в резултата. Две – три минути след това те отбелязаха и втори гол, което предизвика малки спорове и доведе до известно напрежение сред състава на ветераните. До края на полувремето „Отбор на народа“ вкара още две попадения в тяхната врата, така почивката, дадена от международния съдия Петко Петков, дойде при резултат 4 : 0.

В началото на второто полувреме състезателите на „Отбор на народа“ видимо намалиха концентрацията си, решили, че вече са победители и бяха наказани. Само 3 минути след подновяването на играта мирковчани отбелязаха гол в тяхната врата, последван след още две минути от ново попадени. Така резултатът стана 4 : 2, а на стража на „Отбора“ Новачко Евтиминов се наложи на няколко пъти да проявява своето майсторство и спасява тима си от още голове.

Не липсваха положения и пред вратата на Владимир Власакиев, които той успешно отрази. С по два пропуска се „отличиха“ Светозар Стоянов и Николай Кузманов. Последваха обаче нови два гола за „Отбор на народа“, и още един за ветераните, за да се стигне до резултат 6 : 3, което стана причина за временна смяна на стража на ветераните. На мястото на Власакиев застана капитанът инж. Иван Велин, който спаси няколко удара на нападатели на противника. При този резултат дойде и краят на срещата.

След изиграването на всички двубой от последния кръг на Мини футболна лига „Средногорие“, късно вечерта и в условията на дъжд, стана закриването на първенството. Кметът на Община Пирдоп Ангел Геров приветства футболистите за тяхното постоянство, майсторство и желание за победа, демонстрирани през всичките недели, през които са играха мачовете. Г-н Геров изрази задоволството си от възраждането на футбола в региона и пожела представителите на Средногорието, които ще участват в турнирите на републиканско ниво, да покажат най-доброто от себе си и да извоюват победи. Кметът г-н Геров гарантира, че местната лига ще продължи да съществува и изрази надеждата си в началото на новото – пето по ред първенство, да се попълни с още два отбора. От футболистите се иска само да играят с удоволствие и да бъдат приятели на терена и извън него, каза той. Г-н Геров благодари на Петко Петков за всичко, което той е дал за развитието на футбола в Средногорието.

Поздравления към футболистите и мениджърите на отборите отправи и международният съдия Петко Петков, като представител на Българската асоциация по мини футбол. Той връчи специален плакет за развитието на футбола в България, с които се удостоява от БАМФ кметът Ангел Геров, а на Кристиян Христов, Антон Ранчев и инж. Иван Велин – за принос за футбола в региона.

Кметът Ангел Геров и Петко Петков удостоиха с малки красиви купи отборите, заели от пето до десето място в първенството – „Галакси“, „Атлетик“ – с. Душанци, „Отбор на народа“, „Пирдоп Енерджи“, „Мирково – ветерани“ и  „Юнг Бойс“. Награди имаше и за най-млад състезател – Николай Текерлеков и за най-добър вратар – Николай Нейчев. За най-добър защитник за 2020 – 2021 година бе обявен Николай Ботинов. С приза „Звезда на турнира“ бе удостоен Димитър Василев. „Мениджър на годината“ стана Мирослав Кузманов, а голмайстор на първенството е Тодор Александров. Съдия на сезона е Петко Петков, обяви кметът г-н Геров.

Тимове, завоювали от първо до четвърто място, бяха наградени с купи и медали. За шампион на първенството на Лига „Средногорие“ за 2020 – 2021 година със златните медали бе удостоен ФК „Орлин“. На второ място се нареди ФК „Пирдоп“, трети е ФК „Миро“, а четвърти – „МФК „Средногорец“ – Златица.

В ДЕНЯ НА ЗЛАТИЦА  Празнично настроение и забавления за малки и големи
Prev Post В ДЕНЯ НА ЗЛАТИЦА Празнично настроение и забавления за малки и големи
Нови дарения на дружества от Група ГЕОТЕХМИН
Next Post Нови дарения на дружества от Група ГЕОТЕХМИН
Related Posts

Leave a Comment: