Елена Ранчева бяга в Дания за България

  • 0
  • 86 преглеждания

На 17 май в курортния център Тивелде, Дания, се е провело 16-то Европейско първенство по крос „Кънтри“ за железничари. В състава на българския тим е била представителката на Спортен клуб „Стоян Николов“ от гр. Златица Елена Ранчева. Въпреки че е състезание от календара на Стария континент, в него са участвали и спортисти от Индия, а за първи път на старт са застанали и жени.  

Първенството се провежда през четири години, а в него традиционно участват много силни атлети. Българският тим се е класирал на осмо място, при 18 представили се на шампионата страни. Златишката атлетка и треньор, след много добро бягане и силната конкуренция на атлетите от Индия и Русия, които имат по три състезателки в първата десетка, се е наредила на 12-то място, като е преодоляла дистанцията от 8000 м. за 37:47 мин. Другата българска участничка – Малина Вацкичева, е заела 28-мо място, с постижение от 44:02 мин.

Отборен първенец е съставът на Индия, следван от съставите на Русия и Швейцария. При мъжете съставът ни е 17-ти, а трасето, което е трябвало да преодоляват атлетите е било 12 000 м. Стартът на надпреварата в двете групи е бил на плажа на курорта, а около 500 м. от дистанцията се е бягало по пясък, съобщиха от българския тим.   

ОБЩИНИ ОТ СРЕДНОГОРИЕТО  Участваха в инициативата „Да почистим България за един ден“
Prev Post ОБЩИНИ ОТ СРЕДНОГОРИЕТО Участваха в инициативата „Да почистим България за един ден“
ВПЕЧАТЛЯВАЩА И БОГАТА ТЪРЖЕСТВЕНА СЛУЖБА   Тържествена служба за Св. Св. Константин и Елена
Next Post ВПЕЧАТЛЯВАЩА И БОГАТА ТЪРЖЕСТВЕНА СЛУЖБА Тържествена служба за Св. Св. Константин и Елена
Related Posts

Leave a Comment: