СВЕТОЗАР СТОЯНОВ ОТ ПИРДОП Втори на „5кмрън“ на „Бонсови поляни“

  • 0
  • 97 преглеждания

На 21 ноември в местността „Бонсови поляни“ от Люлин планина се проведе лекоатлетическо състезание, организирано от „5кмрън“. Надпреварата бе под патронажа на Столична община и събра 226 професионални бегачи, както и любители - аматьори от цялата страна, съобщиха участвали в него атлети от региона.

Състезанието е част от масовите бягания, провеждани от „5кмрън“, която провежда бягания на дистанцията от 5000 м. всяка събота сутрин в Южен и Западен парк в София, както и в големите паркове в Пловдив, Бургас, Варна и други градове. Всяка първа неделя в месеца от организацията провеждат сборно състезание за всички лекоатлети от страната, на три дистанции, в зависимост от трасето на 5.5 км., на 10.5 и 15.5 км. Стартът на „Бонсови поляни“ се провежда за трети път, а трасето преминава изцяло през гориста местност с множество изкачвания.

От Средногорието в „5кмрън“ участваха Светозар Стоянов и Милчо Минков, като и двамата бягаха на късата дистанция от 5.5 км. След много добро тичане Светозар Стоянов е финиширал втори, спирайки хронометрите на съдиите на 25:05 м. Победител е младата българска надежда в леката атлетика Георгий Можейко, който записва в класирането  време от 24:58 м. Трети е пристигнал на финала Мариян Ноев от Дряново (25:09 м.), който е сред най-добрите планински бегачи у нас, с време. Милчо Минков е 19-и в общото класиране и пети в категорията на ветераните лекоатлети - 40+, с време 30:50 м.

В средната дистанция на състезанието най-бърз е бил Ивайло Петков (50:38 м.), втори е Васил Васев, трета е пресякла финала Ивелина Маджарова. Победител в най-дългата дистанция – 15.5 км., е Стефан Йорданов (1:13:08 ч.), сребърният медал е заслужил Николай Николов (1:13:33 ч.), а бронзовият – Йордан Тодоров (1:15:25 ч). На най-добрите лекоатлети са били раздадени и предметни награди.

В ОБЩИНА ЗЛАТИЦА  Работна среща на зам.-министъра на труда и социалната политика Иван Кръстев
Prev Post В ОБЩИНА ЗЛАТИЦА Работна среща на зам.-министъра на труда и социалната политика Иван Кръстев
ЛОВЧАНСКИЯТ МИТРОПОЛИТ ГАВРИИЛ   Призова да се тачи и почита покровителката на село Църквище Света Екатерина
Next Post ЛОВЧАНСКИЯТ МИТРОПОЛИТ ГАВРИИЛ Призова да се тачи и почита покровителката на село Църквище Света Екатерина
Related Posts

Leave a Comment: