МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
 На 28 февруари управителят на Софийска област Иван Иванов проведе работна среща с ръководството на най-голямата компания у нас по финансови резултати и лидер в производството на мед в Югоизточна Европа – „Аурубис България“. В разговорите взеха участие изпълнителният директор на дружеството Тим Курт, членът на Съвета на директорите и финансов директор на компанията Ивайло Вътев, директор „Производство“ на предприятието инж. Димо Кирилов, Ивайло Георгиев – ръководител на отдел „Връзки с институциите“, кметовете на общините Златица – инж. Стоян Генов и на Пирдоп – Ангел Геров, служители на „Аурубис България“, главният секретар на областната администрация Мая Цанова и Румяна Петрова – „Връзки с обществеността“ на Софийска област. Прочети още...
   |   

В ОБЩИНА АНТОН Голям огън и кукери на Сирни Заговезни в Община Антон

 В неделя – 6 март, народният и християнски празник Сирни Заговезни бе отбелязан и в Община Антон. В късния следобед площад „Съединение“ в селото, въпреки студеното време и преваляващия сняг, се изпълни с хора, отзовали се на поканата на общинското ръководство заедно, както повелява традицията, да си поискат и дадат прошка.

 Кметът Андрей Симов честити празника на антончани и техните гости. Той изрази задоволството си от многото присъстващи на Сирни Заговезни, на които пожела здраве и добри дни занапред. Смисълът на живота е в това да бъдем заедно. Добротата, приятелите и любовта в тези тежки времена ще помогнат да се преодолеят предизвикателствата на времето – каза той. Кметът г-н Симов прикани всички да имат леки пости, като сам поиска и даде прошка на своите съграждани. Андрей Симов отправи благодарности за организацията на празника към настоятелството и служителите на читалище „Христо Ботев“ и на специалните гости, дошли в село Антон да прогонят злите сили от селището, за да стане това дългогодишна традиция.

В ОУ „СВ. СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЙ“ – АНТОН Отбелязаха освобождението с драматизация по Тодор Влайков

 На 2 март учениците от  ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ в село Антон изнесоха спектакъл посветен на 144 години от Освобождението на България. Основното внимание беше насочено към героизма на българските опълченци и руските воини, защитавали прохода Шипка, разказа директорът на учебното заведение Радка Христова

 От композицията от стихове и текстове от исторически документи учениците и учителите са се уверили в изключителния героизъм и саможертва на героите, дали живота си за свободата на България. За пресъздаване на реалната картина на събитията от онова време е допринесла и драматизацията на разказа „Русите идат“ от книгата на Тодор Влайков „Преживяното“.

В ОУ „СВЕТИ СВЕТИ КИРИЛ И МЕТОДИЙ“ – АНТОН Благотворителен базар за каузи на учебното заведение

 Традиционният коледен благотворителен базар организира на 21 декември 2021 г. колективът на Основно училище „Св. Св. Кирил и Методий“ в с. Антон. Предметите за него са изработени от ученици от четвърти до седми клас, членове на Арт клуба към училището, с ръководител Петя Александрова, подпомогнати от други педагози и родители. Събраните средства от продажбата им ще бъдат употребени за каузи на учебното заведение, заяви директорът Радка Христова. Всеки посетил базара можеше да пусне в специалната кутия каквато сума е определил за целта, а след това да си избере предмет от множеството сувенири, играчки, ефектни фенерчета със свещи, красиви елхови венчета и други предмети, с които да създаде празнично настроение в дома си.

УЧЕНИЦИ ОТ АНТОН Номинации за майки „По-по-най“

 В една от учебните стаи на Основно училище „Свети Свети Кирил и Методий“ в село Антон на 21 декември 2021 г. се проведе конкурсът „По-по-най 2021 година“. На церемонията присъстваха кметът на общината Андрей Симов, главният счетоводител Мария Вътева, майки и татковци на учениците, педагози от учебното заведение.

 Водещите Стаси и Ивка обявиха, че екипът на конкурса е бил изключително затруднен при обсъждане на представените номинации на майки на учениците в различните категории и определянето на победителите в тях. Празничната вечер започна с обявяване на кандидатите за приза „Вълшебен черпак“. Три бяха кандидатките да вземат наградата – Ивелина Иванова, Теодора Стефанова и Нина Делова. А най-добрата в кухнята у дома измежду тях съобщи Иван Динеков. Отличието – грамота и специална наградна лента спечели Ивелина Иванова.

В ОБЩИНА АНТОН Почит към патрона на храма

 На 20 юли храм „Свети Пророк Илия“ в село Антон отбеляза патронния си празник. Тържествената света литургия бе отслужена от архиерейския наместник на Пирдопска духовна епархия отец Йоан от село Смолско, в съслужие с предстоятеля на храма отец хаджи Недко Бръмбаров.

 В храма по време на службата присъства кметът на общината Андрей Симов, който запали свещ за здравето на жителите на селото. Г-н Симов заяви, че местната власт е оказала помощ на църковното настоятелство по отбелязването на Деня на Свети Илия и приготвянето на традиционния жертвен курбан. Кметът Андрей Симов отправи пожелания за здраве и благополучие на жителите на село Антон, и да не се забравят традициите, които сплотяват хората, семействата и ги обединяват в полза и за развитието на общината.

 

 

 

Септември 2023
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930