МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
 На 28 февруари управителят на Софийска област Иван Иванов проведе работна среща с ръководството на най-голямата компания у нас по финансови резултати и лидер в производството на мед в Югоизточна Европа – „Аурубис България“. В разговорите взеха участие изпълнителният директор на дружеството Тим Курт, членът на Съвета на директорите и финансов директор на компанията Ивайло Вътев, директор „Производство“ на предприятието инж. Димо Кирилов, Ивайло Георгиев – ръководител на отдел „Връзки с институциите“, кметовете на общините Златица – инж. Стоян Генов и на Пирдоп – Ангел Геров, служители на „Аурубис България“, главният секретар на областната администрация Мая Цанова и Румяна Петрова – „Връзки с обществеността“ на Софийска област. Прочети още...
   |   

В БУНТОВНОТО СЕЛО ПЕТРИЧ Поклон пред загиналите руски войни в село Петрич

 Паметно честване на Освобождението на България от османско владичество и 144 години от края на Руско-турската война от 1877 – 1878 г. се състоя и в бунтовното село Петрич. На него присъстваха кметът на Община Златица инж. Стоян Генов, представители на общинската администрация и петричани.

 Пред паметника-костница на загиналите при освобождението на селото руски войни групата за автентичен фолклор при читалище „Оборище“ изпълни три песни. Емоционално и вълнуващо слово, посветено на националния празник на Република България поднесе на присъстващите кметският наместник Мария Ангелова.

 „Във величавите дни на Руско-турската война от 1877 – 1878 г. не остана кът от българската земя, който да не бе напоен с братската кръв на руските войни. Хиляди са свидните места в нашата страна, които за вечни времена приютиха в недрата си героите наши освободители. Братя по дух, по себеотрицание и смелост, по безкористна саможертва и вяра в победата, те воюваха за чуждата свобода, като за своя.

ЦВЕТЕЛИНА ДЖОГОЛАНОВА ОТ ЗЛАТИЦА Участва в епизод от българския филм „Братя“ по Нова телевизия

 Цветелина Джоголанова от град Златица взе участие в заснемането на епизоди от българския филм „Братя“, който се излъчва в ефира на Нова телевизия. Зрителите ще могат да видят в 16 епизод от новия 4 сезон на сериала. Ролята ѝ в него е на красива фатална жена, чийто образ е бил интересен и завладяващ за самата нея, сподели след работата си на снимачната площадка Цветелина.

 Криминалният сериал разказва за ожесточената семейна война, която избухва между двама братя - следователят Борис Донков и бизнесменът Драгомир Донков. От верни и добри приятели, двамата е превръщат в непримирими врагове. Единият тръгва по пътя на отмъщението, а другият няма да се спре пред нищо, за да достигне до истината.

ЧИТАЛИЩЕТО В СЕЛО ПЕТРИЧ С благотворителна кампания „Работилницата на баба Марта”

 По идея на настоятелството и служителите на читалище „Оборище“ в село Петрич, Община Златица, през миналата работна седмица беше даден старт за изпълнението на организираната благотворителна кампания „Работилницата на баба Марта“. Идеята е по време на инициативата да бъдат изработени красиви бели и червени мартеници.

 Желаещите да се включат в кампанията, могат да го направят всеки вторник от 8:00 часа и неделя от 13:00 ч. в библиотеката на културната институция, като изискването е да бъдат спазвани противоепидемичните мерки, наложени от държавната власт във връзка с борбата с разпространението на коронавируса.

КМЕТЪТ НА ОБЩИНА ЗЛАТИЦА ИНЖ. СТОЯН ГЕНОВ: С екипа от общинската администрация вървим в правилната посока

 - Г-н Генов, имате ли вече данни как приключи за общината 2021 г.?

 - Изпратихме една успешна за Община Златица година, макар и в условията на Ковид-19 и няколко парламентарни и президентски избори. Задачите, които си бяхме поставили, съумяхме да реализираме. Разбира се, винаги има още какво да се желае, но с оглед на обстоятелствата, смятам, че нещата се случиха.

 Градът ни има ново лице и то може да се види от всеки – и от живеещите, и от гостите на Златица. Удоволствие да се разходиш по централните улици „Владислав Варненчик“ и „Софийско шосе“. От години в Златица не е реализиран такъв мащабен проект, като добавям и улица „Розова долина“, която беше част от него. В края на отминалата година реализирахме и проекта за ремонт и реконструкция на централните части в трите села – Карлиево, Петрич и Църквище, който бе осъществен с държавно финансиране. Сега и съставните към общината села имат нов и приветлив облик, приет със задоволство и адмирации от живеещите в тях.

В ОБЩИНА ЗЛАТИЦА Румен Радев и Илияна Йотова с двойна преднина пред вторите

 Изборният ден в Община Златица протече спокойно и при спазване на мерките и изискванията, породени от епидемичната обстановка у нас. Във всички секционни комисии бяха осигурени дезинфектанти, маски, ръкавици, и се спазваше изискваната дистанция между гласуващите. Пред някои от секциите имаше струпвания на избиратели, без това да създава напрежение и всеки от тях търпеливо изчакваше реда си, за да упражни своето право на избор на държавен глава и депутати.

 Към 10:00 часа в Първа Секционна избирателна комисия (СИК) от записаните в списъка 672 гласоподаватели, вота си бяха упражнили 50 човека, а към 12.00 часа вече бяха 78. В СИК № 2 по списък избирателите бяха 420. В 10:00 часа бяха гласували 40 от тях, а в 12:00 часа – 60. Председателят на комисията Елка Кръстанова сподели, че въпреки притеснението си възрастните хора се справят успешно и че на всекиго се оказва необходимата техническа помощ от член на комисията, който се явява своеобразен инструктор при гласуването с машините.

В АЛЕЯТА НА ПАМЕТТА И СЛАВАТА НА ЗЛАТИЦА Прибавиха още един барелеф

 В четвъртък – 28 октомври, скулпторът Благовест Апостолов от гр. София и Димитър Богданов от общинската администрация в гр. Златица монтираха в Алеята на паметта и славата на града мраморната плоча с барелефа на езиковеда, поет и общественик от града Сава Чукалов. Това е седмият известен жител на Златица, който получава признанието на съгражданите си за своя принос и дела за Отечеството и намира място в Алеята.

 Предвиждаше се откриването на барелефа и паметната плоча на Сава Чукалов, да бъдат открити в Деня на народните будители, но поради пандемичната обстановка в страната, това ще стане в подходящо време.

 

 

 

Септември 2023
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930