Новини

ФУТБОЛЕН КЛУБ „СРЕДНОГОРЕЦ 2016“ Четвърти в Зона „Изток“ след края на сезона

След последната футболна среща, играна на терена на Спортен комплекс „Мирково“ в събота – 6 ноември, отборът на „Средногорец  2016“ – Златица.

КЛУБ „СВОБОДНО ИЗМЕРЕНИЕ“ – ЧЕЛОПЕЧ Проведе седми тандемни полети за жители на общината

След отлагане с една седмица, поради неподходящи условия, на 30 октомври Клуб „Свободно измерение“ – Челопеч, проведе за седми път тандемни полети.

Ефбет Лига подкрепя футбола в Златица

На 20 октомври по покана на кмета инж. Стоян Генов на официално посещение в Община Златица бе представителят на българската компания за.

ТРИ ДАМИ ОТ ЗЛАТИЦА Участваха в софийския маратон

На 10 октомври в столицата на Република България, се проведе 38-то издание на един от най-популярните маратони в Европа – Софийският. За.

МЛАДИ АТЛЕТИ Със злато на турнира „Луковитски моми `2021“

На 16 октомври (събота) в град Луковит се проведе Тридесет и първият Международен турнир по крос „Кънтри“, който е част от спортния.

НАД 200 ЛЕКОАТЛЕТИ ОТ ЦЯЛАТА СТРАНА На националния шампионат по крос „Кънтри“ в Пирдоп

В събота – 23 октомври, в местността „Борова гора“ – град Пирдоп, се проведе Националният шампионат по крос „Кънтри“, който бе последен.

ОЛИМПИЙСКАТА ШАМПИОНКА СТОЙКА КРЪСТЕВА Награди най-добрите дами на Рали „Високи токчета“

В неделя – 17 октомври, на паркинга в парк „Корминеш“ – Челопеч се проведе кръг от Дамско рали „Високи токчета“ и третия.

ЛЮБОМИР АНГЕЛОВ И МАРИЯ ИВАНОВА ОТ ПИРДОП Втори на Националния офроуд-шампионат в Самоков

От 1 до 3 октомври в град Самоков се проведе третият кръг от националните офроуд шампионати в България. Финалните гонки и награждаването.

ФУТБОЛЕН КЛУБ „СРЕДНОГОРЕЦ 2016“ С изразителна победа над ФК „Мътивир“ – Ихтиман

В събота – 9 октомври, на терена с изкуствено покритие в Спортен комплекс „Мирково“, при непрекъснат дъжд и тежки условия за игра.

В МИНИ ФУТБОЛНА ЛИГА „СРЕДНОГОРИЕ“ Оспорвани двубои и много голове в четвъртия кръг

На 3 октомври на терена с изкуствено покритие „Клетката“ в Спортен комплекс „Пирдоп“ се изиграха срещите от четвъртия кръг на Мини футболна.

ФУТБОЛЕН КЛУБ „ПИРДОП“ С две изразителни победи в първите три кръга от новия сезон

В деня на националния празник за Независимостта на България – 22 септември, децата от Футболен клуб „Пирдоп“, родени от 2007 до 2009.

НА ПИСТА МАЯТА – ЧЕЛОПЕЧ Три пъти старт на финала за Дивизия „Бъги“

В събота и неделя – 25 и 26 септември, на писта „Маята“ край село Челопеч, се проведе седмият кръг от Националния шампионат.

НОВОСФОРМИРАНИЯТ МЪЖКИ ОТБОР НА ФК „СРЕДНОГОРЕЦ 2016“ – ЗЛАТИЦА С достойно равенство в мача си с водача в групата през миналата година

На 19 септември на стадиона на Спортен комплекс „Мирково“ се състоя футболната срещата между мъжките отбори на „Средногорец 2016“ – Златица и.

В ПИРДОП Отвори врати една от най-модерните фитнес зали в страната

В късния следобед на 18 септември – събота, бе открита новата Спортна зала „Стил Джим“ в гр. Пирдоп. На специалната покана на.

ФУТБОЛНА ЛИГА „СРЕДНОГОРИЕ“ Стартира петия сезон на най-популярната игра

На 12 септември на терена на игрището с изкуствено покритие на Спортен комплекс „Пирдоп“ се изиграха срещите от първия кръг на петия.

НАДЕЖДА АНГЕЛОВА ОТ МИРКОВО Първа при жените на 76 км. на „Трявна Ултра”

Лекоатлетката Надежда Ангелова от Мирково завоюва поредна награда от участието си в маратони в страната и чужбина. През миналата седмица тя взе.

ФК „СРЕДНОГОРЕЦ“ Завоюва първата купа на кмета на Златица

В неделя – 25 юли, на игрището с тревно покритие в двора на СУ „Паисий Хилендарски“, се проведе първият турнир по мини.

ПЛАНИНСКИЯТ ФЕСТИВАЛ „ТРЯВНА УЛТРА“ За шести път подкрепен от „Аурубис България“ АД

Любители на бягането и млади таланти от Средногорието отново сред най-добрите в ултрамаратона На 16, 17 и 18 юли се проведе шестото.

ВРАТАРЯТ НА ФУТБОЛЕН КЛУБ „МИРКОВО – ВЕТЕРАНИ“ Отказа карловци при дузпите на турнира в Царево

На 26 юни в курортния град Царево от Българското Черноморие, се е провел традиционният летен международен турнир по футбол за ветерани, съобщи.

НА ПИСТА „МАЯТА“ В ЧЕЛОПЕЧ Четвърти кръг от националния шампионат по автокрос

На 26 и 27 юни на отлично подготвената писта „Маята“ в землището на Община Челопеч, се проведе четвъртият кръг от Националния шампионат.

„АУРУБИС БЪЛГАРИЯ“ И КЛУБ „БЕГАЧ“ – СОФИЯ Проведоха четвърти велопоход от Горна Малина до Златица

При изключително подходящо време за  подобни инициативи – температури около 20 градуса по Целзий и без дъжд, на 3 юли „Аурубис България“.

НАДЕЖДА АНГЕЛОВА ОТ МИРКОВО Победи сто петдесет и три жени на 100 км.

Първа сред жените в ултрамаратона „Витоша 100“ завърши Надежда Ангелова! състезанието е планинско, известно още като Обиколката на Витоша и тази година се проведе.

ФУТБОЛЕН КЛУБ „СРЕДНОГОРЕЦ 2016“ Спечели първата купа на турнира в памет на Асен Сгуровски

На Спортен комплекс „Мирково“ на 26 юни се проведоха срещите от петия турнир за млади футболисти, организиран от Футболен клуб „Средногорец 2016“..

В ОБЩИНА ЧАВДАР Трети празник „Заедно в спорта”

На 13 юни в двора на Основно училище „Св. Св. Кирил и Методий“ и спортния комплекс в село Чавдар се състоя третият.

ПИРДОПСКИТЕ КАРАТЕКИ С множество златни отличия в Габрово

През отминалите седмици състезателите по Спортен клуб „Френдшип“ в гр. Пирдоп, със сенсей Ресми Бобев, златни сребърни и бронзови медали в индивидуалната.

ЗА ТРЕТА ПОРЕДНА ГОДИНА ФК „Орлин“ е шампион на Лига „Средногорие“

В неделя – 30 май, завърши първенството на футболна лига „Средногорие“. Четвъртият победител в продължилата няколко месеца надпревара на терена с изкуствено.

В МЕСТНОСТТА „СВ. ПЕТКА” – СЕЛО ЧАВДАР Екстериорна изложба на ловни кучета

На 29 май Националният клуб „Българско гонче“, със съдействието на Ловната дружинка в село Чавдар и спонсори, организира специализираната си годишна екстериорна.

ЛЮБО ГАНЕВ И ВЛАДИМИР НИКОЛОВ Откриха новата волейболна площадка в Златица

На 22 май Община Златица обяви приключването на проекта за изграждане на волейболна площадка в двора на СУ „Св. Паисий Хилендарски“ и.

В МЕСТНОСТТА „БАКАДЖИК“ Празник на конния спорт

Отложеният поради епидемичната обстановка в страната празник на конния спорт – Тодоровден за 2021 г., се проведе на 22 май в землището.

ОТБОРЪТ НА СУ – ПИРДОП ПО ПРИЛОЖНО КОЛОЕЗДЕНЕ Втори в първия кръг от републиканския шампионат

На 21 и 22 май се проведе първият кръг от Републиканския шампионат по приложно колоездене „Младежта за безопасност на движението“ за деца.

УЧЕНИЦИ ОТ СУ „СВ. ПАИСИЙ ХИЛЕНДАРСКИ“ Проведоха велопоход до Еленската базилика

Шести велопоход организираха от Туристическо дружество „Свищи плаз 2013“ в гр. Златица в събота – 15 май. В него се включиха петнадесет.

НАД СТО И ДЕСЕТ СЪСТЕЗАТЕЛИ В планинското колоездене за Купа „Златица 2021“

На 8 и 9 май (събота и неделя) в землището на село Църквище, Община Златица, се проведе шестото състезание по планинско колоездене.

ЛЕКОАТЛЕТИ НА ПИРДОП С призови места в Луковит

На 7 май се е състоял Международният лекоатлетически мемориал „Веселин Даскалов“, домакин на който е бил град Луковит. В него са участвали.

ОБЩИНИТЕ ЧЕЛОПЕЧ И ЗЛАТИЦА Домакини на Националния шампионат по планинско бягане

Националният шампионат по планинско бягане, от календара на Българската федерация по лека атлетика, с участието на спортисти от клубове от цялата страна,.

КРАЙ СПАСОВОТО КЛАДЕНЧЕ В ЗЛАТИЦА Злато и сребро за домакините на 10 километра

Динамично и оспорвано състезание за любители атлети се проведе в землището на гр. Златица на 24 април – събота. По трудния маршрут,.

ТИХОМИР МИЧЕВ ОТ СК „ПИРДОП 2000“ Явление в тениса на маса

Състезателят с непримирим спортен дух, така наричат в Спортен клуб по тенис на маса „Пирдоп 2000“ Тихомир Мичев. Той е сред най-добрите.

МИНИ ФУТБОЛНА ЛИГА „СРЕДНОГОРИЕ“ Обрати и мачове без интрига в последния кръг

На 18 април – неделя, на игрището „Клетката“ в Спортен комплекс „Пирдоп“ се проведоха срещите от поредния кръг от местното първенство по.

МИНИ ФУТБОЛНА ЛИГА „СРЕДНОГОРИЕ“ Продължи първенството след прекъсването заради изборите

В неделя – 11 април, се изиграха срещите от поредния кръг на местното първенство по мини футбол – Лига „Средногорие“. На игрището.

СЪСТЕЗАТЕЛИТЕ НА СПОРТЕН КЛУБ „СЕДНОГОРСКИ АТЛЕТ“ – ПИРДОП В усилена подготовка за летните стартове

Програмата на подготовка на атлетите от Пирдоп е насочена към успешното им участие и постигане на добри резултати в предстоящите стартове от.

ЛЕКОАТЛЕТКАТА НАДЕЖДА АНГЕЛОВА ОТ СЕЛО МИРКОВО

Пробяга 110 метра повече от най-бързия при мъжете за 6 часа в Южния парк в София С гръмкото заглавие в едно списание.

ФУТБОЛНА ЛИГА „СРЕДНОГОРИЕ“ Откри пролетния полусезон с богати на голове двубои в трудна метеорологична обстановка

В неделя – 21 март, при изключително тежки метеорологични условия, започна пролетният сезон за десетте отбора от Лига „Средногорие“, която е част.

ЧЕТИРИ ТИМА ОТ ЛИГА „СРЕДНОГОРИЕ“ В квалификационен турнир на Българската асоциация по мини футбол

На обновеното през миналата година игрище с изкуствено покритие в Спортен комплекс „Пирдоп“ на 13 март се проведоха срещите от квалификациите за.

МИРКОВСКИТЕ ВЕТЕРАНИ С ново впечатляващо представяне на футболния терен

Тимът на ФК „Мирково Ветерани“, воден от мениджъра си инж. Иван Велин, на 21 февруари участва в силния турнир по футбол на.

СВЕТОЗАР СТОЯНОВ ОТ ПИРДОП Трети на 5 километра на лекоатлетическо състезание в столицата

На 7 февруари в местността „Камбаните“ в София се проведе лекоатлетическо състезание, участие в което са имали над 220 лекоатлети. Надпреварата е.

ФУТБОЛИСТИТЕ НА „МИРКОВО – ВЕТЕРАНИ“ На стъпка преди финалите на турнира в Панагюрище

На турнира „Панагюрище рита“ за ветерани, организиран от Българската асоциация по мини футбол в зала „Арена Асарел“ в гр. Панагюрище от 22.

ЕЛИЦА ТОДОРОВА Втора на 1500 метра на турнира „Академик“

В събота – 16 януари, в зала „Асикс Арена“ в София се проведе 50-то издание на най-стария лекоатлетически турнир в Европа –.

ДВА ОТБОРА НА ФК „ПИРДОП“ Мериха сили с тимове от страната на „Панагюрище Рита“

Съставът на Футболен клуб „Пирдоп“, разделен на два отбора, от 15 до 17 януари, взе участие в престижния и много силен национален.

ДЖУДИСТКАТА ВИОЛЕТА АНГЕЛОВА ОТ СЕЛО МИРКОВО

Подготвя състезатели с онлайн тренировки в реални условия Разговарям с мирковчанката Виолета Ангелова за това как се справя със създалата се ситуация.

ФУТБОЛИСТЪТ ОТ ЗЛАТИЦА ГЕОРГИ АНГЕЛОВ

Представя България с националния тим Отминалата вече 2020 година не бе от най-добрите за българския национален отбор по футбол. Тимът не постигна.

В РЕГИОНАЛНОТО ДЕРБИ ПО ФУТБОЛ Златица надви за втори път Пирдоп

На 21 ноември на стадиона на Спорен комплекс „Мирково“ се изигра местното дерби от последния кръг на есенния полусезон в Зона „Изток“.

ДЕЦАТА НА ФК „ПИРДОП“ Надделяха над връстниците си от град Елин Пелин

По обяд в хладната събота – 21 ноември, отборът на децата, родени през 2010 – 2011 година на Футболен клуб „Пирдоп“, изиграха.

ФУТБОЛЕН КЛУБ „ПИРДОП“ Прекрати участието си в областната група

След четири изиграни срещи от новия сезон на първенството 2020 – 2021 година, Футболен клуб „Пирдоп“ преустанови участието си в зона „Изток“.

МИЛЧО МИНКОВ ОТ ПИРДОП Втори на дуатлона в Плевен

В разстояние на по-малко от месец, Милчо Минков от гр. Пирдоп, почитател на велосипедните спортове и дългите бягания, участва в три престижни.

ОБЩИНА ЧЕЛОПЕЧ Прие отложено състезание по приложно колоездене

На 23 и 24 октомври Община Челопеч бе домакин на кръг от националния шампионат по приложно колоездене за деца, в двете възрастови.

„АУРУБИС БЪЛГАРИЯ“ Проведе риболовен турнир в условията на COVID-19

За поредна година най-запалените любители на въдицата от екипа на медодобивния завод организираха провеждането на традиционния Риболовен турнир. На 26 септември на.

ВЕЛОКРОС В КОПРИВЩИЦА За 177 години от рождението на Георги Бенковски

Стана традиция на рождената дата на Георги Бенковски, чието истинско име е Гаврил Груев Хлътев, Дирекция на музеите – Копривщица, да провежда.

НА ПИСТА „МАЯТА“ – ЧЕЛОПЕЧ Познати победители в индивидуалното и отборното класиране в автокроса

В събота и неделя – 26 и 27 септември, на писта „Маята“ край село Челопеч, се проведе Четвъртият кръг от Националния шампионат.

НАДЕЖДА АНГЕЛОВА ОТ МИРКОВО Трета на маратона в Кюстендил

В неделя – 13 септември, стартира Балканският шампионат по маратон „Кюстендил 2020”.Това е най-мащабното спортно атлетическо събитие за настоящата година. Балканският и.

ПИРДОПСКАТА ЛЕКОАТЛЕТКА ЕЛИЦА ТОДОРОВА С личен резултат в Истанбул

Преди дни състезателката на Спортен клуб „Средногорски атлет“ – Пирдоп Елица Тодорова, се завърна от участие на Балканското първенство по лека атлетика,.

ЮНОШИТЕ НА ФК „СРЕДНОГОРЕЦ 2016“ С впечатляваща домакинска победа на стадиона в Мирково

На 17 септември беше сложено началото на есенния сезон 2020 / 2021 година по футбол за детско-юношеските отбори в региона. Първият кръг.

ПОДВИЖНА ВЕЛОРАБОТИЛНИЦА Помага на копривщенци да поддържат колелетата си

На 12 и 13 септември жителите и гостите на града имаха възможност да посетят импровизираната велоработилница на открито, организирана в Копривщица. Невероятната.

НА ОБНОВЕНАТА „КЛЕТКА“ В ПИРДОП Начало на четвъртия сезон на Лига „Средногорие“

В неделя – 13 септември, официално бе открито обновеното игрище с изкуствено покритие в Спортен комплекс „Пирдоп“ и на него се изиграха.

ФУТБОЛЕН КЛУБ „ПИРДОП“ Започна новия сезон със загуба

На 12 септември отборът на Футболен клуб „Пирдоп“ изигра първия си мач от новия сезон на Областната „А“ група, Зона „Изток“. Съставът.

ЛЕКА АТЛЕТИКА Две пирдопчанки на стълбичката на победителите на „Пазарджик рън“

На 5 септември състезателки на Спортен клуб по лека атлетика – Пирдоп участваха в третия шосеен пробег „Пазарджик рън“ и постигнаха изключителен.

ФУТБОЛЕН КЛУБ „ПИРДОП“ За трети път спечели купата на турнир в Обзор

През миналата седмица, както съобщи в. „Регион“, четири възрастови групи на Футболен клуб „Пирдоп“ участваха в силния турнир на Българското Черноморие, домакин.

ФУТБОЛЕН КЛУБ „ПИРДОП“ Проведе контрола с юношите на „Чавдар“ - Етрополе

В четвъртък – 20 юли, мъжкият състав на Футболен клуб „Пирдоп“ проведе първа контролна среща преди началото на сезон 2020 – 2021.

ФУТБОЛЕН КЛУБ „СРЕДНОГОРЕЦ 2016“ Подписа договор с Община Златица

На 11 август в Община Златица е подписан договор за партньорство и подкрепа от страна на местната власт на Футболен клуб „Средногорец.

ВЕЛОСИПЕДИСТЪТ ИВАЙЛО ЗЛАТАНОВ ОТ СЕЛО ЧАВДАР

Премина 333 км. до морето с логото на своя спонсор ЕТ „Тоци – 22” На 1 август 35-годишният велосипедист Ивайло Златанов от.

ТИЙНЕЙДЖЪРКАТА ЕЛИЦА ТОДОРОВА Четвърта при жените на 1500 м. и 800 м. на националния шампионат

В събота и неделя – 8 и 9 август, се проведе националният шампионат по лека атлетика за мъже и жени. Състезанията на.

МОТОЦИКЛЕТИСТЪТ НЕНКО СТАМЕНОВ Благодари на спонсори от Община Чавдар

Състезателят по мотоциклетизъм Ненко Стаменов от село Чавдар, класирал се на второто призово място в клас F 1000 на квалификациите на първия.

ЛЕКОАТЛЕТКАТА НАДЕЖДА АНГЕЛОВА ОТ СЕЛО МИРКОВО Втора на супер маратона „Витоша 100“

На 25 и 26 юли в София се проведе супер маратонът „Витоша 100”. На него известната спортистка от с. Мирково Надежда Соколова.

ВЪЗРОЖДЕНСКИЯТ ГРАД Събра елита на българския конен спорт по издръжливост

На 1 август Копривщица гостоприемно посрещна за поредна година участниците в конните състезания по издръжливост, организирани от Българската федерация по конен спорт..

МОТОЦИКЛЕТИСТЪТ НЕНКО СТАМЕНОВ ОТ ЧАВДАР С второ място в Долна Митрополия

Спортистът се състезава с финансовата подкрепа на Община Чавдар Тридесет и шестгодишният състезател по мотоциклетизъм Ненко Стаменов от село Чавдар завоюва второто.

ТРИ ЗЛАТНИ МЕДАЛА ЗА ЕЛИЦА ТОДОРОВА На националния шампионат за юноши и девойки старша възраст

На 25 и 26 юли на стадион „Васил Левски“ в София се проведе Националният шампионат за юноши и девойки старша възраст, в.

ХОБИ ЗА СВОБОДНОТО ВРЕМЕ Велосипедът, препоръчва Ивайло Златанов от село Чавдар

Разпространението на коронавирусната епидемия в България ограничи хората в техните контакти и излизания сред обществото и природата. Този факт доведе до отрицателни.

Бридж клуб „Челопеч“ с две купи от престижни състезания

През месец юли членове на Бридж клуб „Челопеч“ са участвали в две много силни състезания от календара на Българската бридж федерация и.

В ОБЩИНА ЧЕЛОПЕЧ Първи старт по планинско бягане на три дистанции

На 19 юли Община Челопеч бе домакин на първото на своята територия състезание по планинско бягане. Идеята се зародила през месец януари.

ОФРОУД – СЪБОР На „Хайдушка поляна“ край възрожденския град

За 13 поредна година членовете на Офроуд клуб „4 Х 4“ – Копривщица организираха събор на своите приятели, който се проведе на.

МИНИ ФУТБОЛНА ЛИГА „СРЕДНОГОРИЕ“ Първенец е ФК „Орлин“

Завърши третото издание на лигата по мини футбол „Средногорие“. В събота и неделя – 11 и 12 юли, се изиграха последните двубои.

ЛЕКОАТЛЕТИТЕ НА ПИРДОП С добри резултати в първите стартове

Подновяването на сезона за лекоатлетите, след наложеното от коронавирусната пандемия прекъсване в календара на БФЛК и ограничаване на активната тренировъчна дейност за.

НА ПИСТА „МАЯТА“ – ЧЕЛОПЕЧ Оспорвано състезание в първия кръг от Националния шампионат по автокрос

На 13 и 14 юни на писта „Маята“ в едноименната местност край с. Челопеч се проведе първият кръг от Националния шампионат по.

ФУТБОЛЕН КЛУБ „ПИРДОП“ Поднови тренировките след отмяна на ограниченията за спортуване на открито

В събота – 22 май, първа тренировка направиха състезателите от Футболен клуб „Пирдоп“. Повече от два месеца те не бяха провеждали подготовка.

ЛЕКОАТЛЕТКАТА ОТ СЕЛО МИРКОВО НАДЕЖДА АНГЕЛОВА

Готова за маратона „Трявна Ултра“ през лятото Настоящата 2020 година се оказа изпълнена с трудности за всички нас. Извънредното положение и последващата.

ФИТНЕС ИНСТРУКТОР ОТ ЧЕЛОПЕЧ Тренира известния водещ от БТВ Николаос Цитиридис

Спортистът Християн Вътев от село Челопеч в края на миналата и началото на тази година усилено е ръководил седмичните тренировки на известния.

СПОРТИСТИТЕ АРМЕН НАЗАРЯН И НЕГОВИЯТ СИН ЕДМОНД Представиха пътя на успеха пред ученици в село Чавдар

На 25 февруари във физкултурния салон на Основно училище „Св. Св. Кирил и Методий” в село Чавдар, се състоя шестата поредна среща,.

КЛУБ ПО ИЗТОЧНИ БОЙНИ ИЗКУСТВА „БУДО“ – ЧЕЛОПЕЧ Проведе изпит за степен „Кю“ на млади каратеки

В петък – 22 февруари, в залата на Спортен комплекс „Хармония“ – Челопеч, пред родители и близки членове на клуба по източни.

В СПОРТЕН КОМПЛЕКС „ХАРМОНИЯ“ – ЧЕЛОПЕЧ Весело състезание с интересни щафетни игри

Комплекс „Хармония“ в с. Челопеч на 7 февруари бе домакин на спортния празник „Весели щафети“, в който участваха ученици от пети, шести.

ЛЕКОАТЛЕТКАТА НА ПИРДОП ЕЛИЦА ТОДОРОВА С две титли при девойките и сребърен медал при жените

Най-добрата състезателка на Спортен клуб „Средногорски атлет“ – Пирдоп,  Елица Тодорова, завоюва два златни медала на националния шампионат за юноши и девойки.

КЛУБ ПО БРИДЖ ОТ СЕЛО ЧЕЛОПЕЧ Печели купи на международни турнири

В края на есента на миналата година в с. Челопеч, с подкрепата на кмета инж. Алекси Кесяков, е създаден клуб по спортен.

ПЛАНИНСКО КОЛОЕЗДЕНЕ Николай Иванов втори в страната за 2019 г.

Състезателят по планинско колоездене Николай Иванов от клуб „Свободно измерение“ – Златица, е завоювал второ място в генералното класиране за 2019 г..

ЛЕКОАТЛЕТКАТА ЕЛИЦА ТОДОРОВА ОТ ПИРДОП Първа при жените на турнира „Академик“

На 11 януари в зала „Асикс Арена“ (бившата „Фестивална“) в столицата се е провел традиционният турнир по лека атлетика „Академик“. Надпреварата е.

СПОРТЕН КЛУБ ПО ТЕНИС НА КОРТ „МАНИЯ“ Проведе първи турнир за младите надежди на Пирдоп

През декември 2019 година в гр. Пирдоп Спортен клуб „Мания“ проведе Коледен турнир по тенис на корт, който бе организиран под ръководството.

В ОБЩИНА ЧЕЛОПЕЧ Обявиха Спортист на 2019 година

В петък – 13 декември, Спортен комплекс „Хармония“ едва побра десетките състезатели по борба, карате, приложно колоездене, спортни танци и художествена гимнастика,.

В ПИРДОП Приключи есенният дял на неделна лига „Средногорие“

След много оспорвани мачове на 24 ноември приключи есенният дял от надпреварата в неделната лига по мини футбол „Средногорие“. В лигата участват.

РАВЕНСТВО И МНОГО ГОЛОВЕ В последния за сезона мач на ПК „Пирдоп“

На 16 ноември на стадиона в гр. Пирдоп местният футболен тим изигра последния си за есенния сезон мач, в който бе домакин.

ЕЛИЦА ТОДОРОВА Втора на крос „Кънтри“ в Черна гора

Много добро бягане е направила състезателката на Спортен клуб „Средногорски атлет“ – Пирдоп Елица Тодорова на международния турнир по крос „Кънтри“, проведен.

В ОБЩИНА ЗЛАТИЦА Лекоатлетическа надпревара за Деня на будителите

По инициатива на педагогическия колектив и възпитаниците на  Професионална гимназия „Златица“, с подкрепата на общината и с участието и на ученици от.

МИРКОВСКА СПОРТИСТКА Завоюва европейска титла в Рим

На 18, 19 и 20 октомври в Рим се е провело Европейско първенство по бразилско джу-джуцу. В него безапелационно първото място е.

НАЦИОНАЛЕН ШАМПИОНАТ ПО КРОС КЪНТРИ В ПИРДОП Победа за Елица Тодорова в домакинството на клуб „Средногорски атлет“

На 23 октомври Спортен клуб „Средногорски атлет“ и Община Пирдоп бяха домакини на Националния шампионат по крос „Кънтри“, в партньорство с Българската.

ПИРДОПСКИТЕ ЛЕКОАТЛЕТИ С първи места при децата и жените

Успешна проверка в последните десетина дни направиха пирдопските лекоатлети преди националния шампионат по крос „Кънтри“, на който Спортен клуб „Средногорски атлет“ е.

СПОРТЕН КЛУБ ПО КАРАТЕ „БУДО“ – ЧЕЛОПЕЧ Домакин на девети турнир по „Ката и Кумите“

На 13 октомври – неделя, в Спортен комплекс „Хармония“ се проведе традиционният девети по ред турнир по карате – „Челопеч Опън 2019“..

НА ЧЕТЕРИНАДЕСЕТИЯ ТУРНИР НА ГЕРБ - ПИРДОП Дузпи определиха носителя на купата

От понеделник до четвъртък (7 – 10 октомври) на игрището с изкуствено покритие на Спортен комплекс „Пирдоп“, се проведе четиринадесетият турнир по.

ФК „ПИРДОП“ С инфарктна победа над „Мътивир“ – Ихтиман

В последния си домакински мач, изигран на терена на Спортен комплекс „Пирдоп“ местният футболен тим постигна инфарктна победа над коравия отбор на.

НА ТУРНИРА НА „АУРУБИС БЪЛГАРИЯ“ Финал и награди на победителите в дъжда

В петък – 4 октомври, при непрекъснат дъжд на Спортен комплекс „Пирдоп“ се състоя награждаването на победителите в няколко вида спорт от.

ЛЕКОАТЛЕТИТЕ ЛЮБОМИР ДИШЛЯНОВ И АЛИПИЯ ЛУКАНОВ С добри резултати на шампионата по планинско бягане

В началото на месец октомври състезатели на Спортен клуб „Средногорски атлет“ – Пирдоп участваха в националния шампионат за мъже и жени по.

ВЪВ ФУТБОЛНИТЕ СРЕЩИ В ПИРДОП Победа за мъжете и съмнения за нередовни състезатели на гостите при децата

В събота – 28 септември, в Спортен комплекс „Пирдоп“ се изиграха домакинските срещи на местния футболен клуб. Първи, рано сутринта, мъжкият състав.

НА ПИСТА „МАЯТА“ - ЧЕЛОПЕЧ Последен кръг на националния шампионат по автокрос

На 28 и 29 септември на пистата в местността „Маята“ край с. Челопеч се проведе последният кръг от националния шампионат по автокрос..

МИРКОВСКИ ЛЕКОАТЛЕТИ С призови места в планинско бягане на Витоша

На 14 септември от Бояна до хижа Алеко в столицата, се е състояло шестото състезание по планинско бягане от веригата „Саломон Витоша.

ДЕЦАТА И МЪЖЕТЕ НА ПИРДОП С победи в първите си домакински мачове

На 14 септември изиграха своите домакински футболни срещи децата до 14 години, родени 2005 – 2006 г., и мъжкият тим на ФК.

„АУРУБИС БЪЛГАРИЯ“ И СПОРТЕН КЛУБ „БЕГАЧ“ Събраха рекорден брой участници във втория планински фест

За втора поредна година „Аурубис България“ бе инициатор и домакин на двудневен планински фестивал, който се проведе на 14 и 15 септември..

НА ТУРНИРА „ГЕОРГИ РАЙКОВ“ – КОПРИВЩИЦА Оспорвани схватки в класическата борба

И тази година в календара на Българската федерацията по борба бе залегнал станалият традиционен турнир за кадети в класически стил на името.

ТИЙНЕЙДЖЪРКАТА ЕЛИЦА ТОДОРОВА ОТ ПИРДОП Шеста при жените на Балканите

На 3 и 4 август на стадиона в гр. Правец се проведе Балканското първенство по лека атлетика за жени и мъже. Като.

„ЕЛАЦИТЕ-МЕД“ АД Комплексен първенец в третата открита Спартакиада на индустриалните работници

В периода между 31 август до 4 септември 2019 г. в курортен комплекс „Албена“ се проведе третата поред открита Спартакиада на индустриалните.

НА СПОРТЕН КОМПЛЕКС „МИРКОВО“ Оспорвани срещи по мини футбол

На 24 август на Спортен комплекс „Мирково“ за втора поредна година се проведе турнирът „Футбол 8” , организиран със съдействието на   Българската.

РУДОДОБИВНИЦИ В спортна надпревара за Деня на миньора

На 15-ти август в Спортния  комплекс „Мирково“ се проведе станалия вече традиционен спортен празник на работещите в „Елаците-Мед”, който всяка година се.

ЕЛИЦА ТОДОРОВА ОТ ПИРДОП Спечели сребро при жените

Най-добрата лекоатлетка при девойките – пирдопската спортистка Елица Тодорова, постигна много сериозен успех и в състезанията при жените. На проведеното на 23.

„ДИВАТА СЦЕНА 2019“ – ЧЕЛОПЕЧ

Събра за трети път в парк „Корминеш“ елита на страната в народните борби В петък и събота на миналата седмица – 26.

КЛУБЪТ ПО КАНУ-КАЯК НА ПИРДОП С първи стартове на републиканско първенство

Първи стартове в гребните спортове записаха състезателите на треньора Петко Москов от Клуба по кану-каяк „Пирдоп“ на проведеното на 18 и 19.

С ПОДКРЕПАТА НА „АУРУБИС БЪЛГАРИЯ“ Средногорци представиха региона достойно на петото издание на маратона „Трявна Ултра“

Средногорци отново представиха региона достойно на състезанието „Трявна Ултра“. Служители на „Аурубис България“ и млади надежди от подкрепяния от компанията клуб „Средногорски.

НАД ДВЕСТА КОЛОЕЗДАЧИ Участваха във велотур на „Аурубис България“

На 6 юли се проведе традиционният за това време на годината велопоход, организиран от „Аурубис България“, с подкрепата на общините Горна Малина.

В ОБЩИНА ЧАВДАР Втори празник „Заедно в спорта”

На 16 юни в двора на Основно училище „Св. Св. Кирил и Методий” и комплекс „Чавдар” се състоя вторият празник „Заедно в.

В ГРАДА НА ПЪРВАТА ПУШКА Играй с всички реално

Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни в Копривщица за втора поредна година бе организатор на спортен полуден,.

ОТБОРЪТ ПО ТЕНИС НА МАСА НА „АУРУБИС БЪЛГАРИЯ“ Събра средства за фонда за лечение на деца от Средногорието в турнира „Игри за добрини“

Отборът на „Аурубис България“ е заел първо място в благотворителния турнир по тенис на маса, който се проведе в зала „Арена Асарел“.

ЛЕКОАТЛЕТКАТА ЕЛИЦА ТОДОРОВА Със злато и сребро на шампионата за юноши и девойки до 20 години

На 1 и 2 юни на стадион „Васил Левски“ в столицата се проведе националният шампионат за юноши и девойки до 20 години,.

НА ТУРНИРА ПО МИНИ ФУТБОЛ „ЧЕЛОПЕЧ ОУПЪН 2019“

Миналогодишният победител защити авторитета си На игрището с изкуствено покритие в Спортен комплекс „Хармония“ на 8 и 9 юни се проведе второто.

ФУТБОЛЕН КЛУБ „ОРЛИН“ Новият шампион на Лига „Средногорие“

* На снимките - шампионите от Орлин на терена, както и на празненството им след получаването на купата! На 2 юни приключи.

С КЛУБ „СВОБОДНО ИЗМЕРЕНИЕ“ И ОБЩИНА ЧЕЛОПЕЧ Тринадесет челопечани полетяха над Средногорието

По инициатива на Клуб „Свободно измерение“ – Челопеч и с подкрепата на общината, на 19 май се проведоха за пети път тандемни.

ЕЛИЦА ТОДОРОВА С победа в турнира „Нови звезди“

Най-добрата българска лекоатлетка при девойките – старша възраст, у нас – Елица Тодорова, стартира успешно новия състезателен сезон на открито. На турнира.

В ОБЩИНА ЧЕЛОПЕЧ Ученици излъчиха най-добрите на крос

На 15 май в Община Челопеч се проведе традиционният пролетен крос за ученици, в който на старт застанаха спортисти от основното училище.

ОБЩИНСКИТЕ ОРГАНИЗАЦИИ НА БСП – ЗЛАТИЦА И ПИРДОП Посветиха състезание по бягане за здравословния начин на живот

По инициатива на общинските организации на БСП в Златица и Пирдоп в местността „Бакаджик“ между двата града на 18 май се проведе.

ФУТБОЛЕН КЛУБ „ПИРДОП“ Спечели тринадесетата купа на ГЕРБ

От 7 до 10 май на игрището за мини футбол в Спортен комплекс „Пирдоп“ се проведоха срещите от Тринадесетия пролетен турнир на.

СПОРТЕН КОМПЛЕКС „МИРКОВО“ Домакин на първи международен турнир по шахмат

На 12 май в залата на Спортен комплекс „Мирково“ се проведе Първият шахматен турнир „Евро Мирково”. Негов организатор е Българската федерация по.

МИНИМАЛНА ЗАГУБА ЗА ФК „ПИРДОП“ След спорно съдийство на стадиона в Мирково

В събота – 4 май, тимът на ФК „Пирдоп“ изиграха домакинския си мач срещу състава на ФК „Бенковски“ – Костенец на стадиона.

Ненко Андреев – супер шампион

От 6 до 27 април пирдопският културист Ненко Андреев участва в четири големи турнира, в които се представи на изключително високо ниво.

В НАЧАЛНО УЧИЛИЩЕ-ПАМЕТНИК „ТОДОР ВЛАЙКОВ“ – ПИРДОП

Състезание по майсторско управление на велосипед Традиционното състезание по колоездене проведоха в Начално училище-паметник „Тодор Влайков“ – Пирдоп на 25 април. В.

ФУТБОЛИСТИТЕ – ВЕТЕРАНИ НА МИРКОВО Спечелиха първото място в традиционен турнир

В съботния ден – 20 април, на стадиона на Спортен комплекс „Мирково“ се състоя четвъртия турнир за футболисти ветерани. На принципа „Всеки.

ЛЕКОАТЛЕТКАТА ЙОАННА ЗАХАРИЕВА ОТ ПИРДОП Четвърта на националния шампионат по планинско бягане

Много добро представяне направи състезателката от Спортен клуб „Средногорски атлет“ – Пирдоп Йоанна Захариева на проведеното в събота – 20 април, Национално.

НА ШЕСТИЯ ТУРНИР ПО СПОРТНИ ТАНЦИ Най-добрите двойки взеха по куп медали

Спортна зала „Гроздан Шентов“ на АТПГ – Златица в неделя 14 април, бе домакин за шести път на традиционния пролетен турнир по.

ВИОЛЕТА АНГЕЛОВА ОТ МИРКОВО

Стана европейска шампионка по бразилско джу-джицу в Рим Една от най-добрите български състезателки по бразилско джу-джицу, Виолета Ангелова, спечели златен медал на.

НА ПРАЗНИКА НА КОННИЯ СПОРТ В ЗЛАТИЦА Атрактивно състезание и аплодисменти за победителите

В събота – 6 април, в района на бившия разсадник на гр. Златица, се проведе традиционният празник на конния спорт, който привлече.

МОТОКЛУБ „СРЕДНОГОРИЕ“ И ПРИЯТЕЛИ Откриха сезона за почитателите на мощните машини

В сутрешните часове на 6 април – събота, повече от шестдесет мотоциклетисти от гр. Пирдоп и съседни общини се събраха в района.

ЛЕКОАТЛЕТКАТА ЕЛИЦА ТОДОРОВА Осма при жените в Стара Загора

Най-добрата българска лекоатлетка при девойките – Елица Тодорова от гр. Пирдоп, записа много добро представяне на кратката дистанция от маратона в гр..

КУЛТУРИСТЪТ НЕНКО АНДРЕЕВ Първи в Дубай

В края на месец март пирдопският културист Ненко Андреев завоюва впечатляваща победа в своя спорт. На 29 март той спечели шампионската титла.

НА ТОДОРОВДЕН В ЧЕЛОПЕЧ Рекорден брой участници

На 23 март в местността „Маята“ край село Челопеч се проведоха традиционните състезания по надпрепусквания и теглене на тежък товар с коне,.

НА ПРОЛЕТНИЯ ПРАЗНИК В ПИРДОП Емоции, оспорвани игри и състезания

В съботния приятен и слънчев 23 март десетки жители и гости на гр. Пирдоп посрещаха пролетта на голямата поляна в местността „Борова.

КАРАТЕКИТЕ НА КИБИ „ФРЕНДШИП“ – ПИРДОП

Започнаха успешно новата състезателна година Отново медали за децата от пирдопския клуб по карате. На 16 март в град Бургас се проведе.

В СРЕДНОГОРСКОТО ДЕРБИ ПО ФУТБОЛ Победа за домакините от „Мирково“

В неделя – 24 март, на стадиона на Спортен комплекс „Мирково“ се състоя футболен мач между отборите на ФК „Мирково” и ФК.

С ПОДКРЕПАТА НА „ЕЛАЦИТЕ МЕД” И „ГЕОТЕХМИН“

В София се състоя турнир по спортни танци На 9 и 10 март в столичната зала „Триадица” се състоя вторият Международен турнир.

Тодоровден в Копривщица с нов регламент

И тази година на над 3000 жители и гости на Копривщица присъстваха на стадион „Георги Бенковски“ на Тодоровден – 16 март. Наградният.

Стартира пролетния полусезон

В неделя – 17 март, на игрището с изкуствено покритие в гр. Пирдоп отборите от местната лига по мини футбол „Средногорие“ изиграха.

ФУТБОЛЕН КЛУБ „ПИРДОП“ Започна с две победи като гости домакин

На 16 март, при отлично за сезона време, на стадиона на Спортен комплекс „Мирково“ се състоя футболна среща между отбора на ФК.

В КОМПЛЕКС „ХАРМОНИЯ“ – ЧЕЛОПЕЧ Празник на четири вида спорт

Комплекс „Хармония“ в с. Челопеч на 22 февруари бе домакин на впечатляващ празник на духа и здравето, в който майсторство и умения.

ДЕВОЙКАТА ЕЛИЦА ТОДОРОВА Със златен медал при жените

Страхотни бягания е направила пирдопската лекоатлетка Елица Тодорова на проведеното в събота и неделя – 2 и 3 февруари, Национално първенство в.

Младежи се отморяват с канута на язовир “Душанци”

Студеното време предизвика интереса ни да проверим какво е състоянието на язовир „Душанци“ в това време на годината и дали той предлага.

СЪСТЕЗАТЕЛКИ НА СПОРТЕН КЛУБ „СРЕДНОГОРСКИ АТЛЕТ“ С първи стартове през новата година

Първи участия записаха през новия сезон в зала за годината състезатели на Спортен клуб „Средногорски атлет“ – Пирдоп. В събота – 12.

КЛУБЪТ ЗА ИЗТОЧНИ БОЙНИ ИЗКУСТВА „ФРЕНДШИП“ – ПИРДОП Спечели над 90 призови места през 2018 година

Традиционната коледно-новогодишна среща проведоха на 22 декември членовете на Клуба за източни бойни изкуства „Френдшип“ от гр. Пирдоп. В едно от заведенията.

В СПОРТЕН КОМПЛЕКС „ХАРМОНИЯ“ – ЧЕЛОПЕЧ Демонстрации на стилове борба и бойни изкуства

На 21 декември учениците от ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ в с. Челопеч присъстваха на празник на спорта, по време на.

ВАСИЛЕНА МАРКОВСКА И ДАНИЕЛ БОЗОВ С призови места на турнира „Коледни звезди” в София

На 8 декември в спортната зала на стадион „Локомотив” в град София се проведе поредното издание на състезание по спортни танци „Коледни.

В ОБЩИНА ЧАВДАР Осем майсторки на шахмата спориха за държавната титла

От 3 до 9 ноември в с. Чавдар се проведе 67-то Държавно индивидуално първенство по шахмат за жени. Негов организатор бе Българската.

ТАНЦЬОРИ ОТ СРЕДНОГОРИЕТО С пет златни купи от международния турнир в Скопие

На 27 октомври в град Скопие, Република Македония, се състоя тридесет и четвъртото издание на превърналия се в традиция Международен турнир по.

СПОРТЕН КЛУБ „СРЕДНОГОРСКИ АТЛЕТ“ – ПИРДОП

С два златни медала от турнира „Луковитски моми“ В границите само на една седмица състезатели на Спортен клуб „Средногорски атлет“ – Пирдоп.

КУЛТУРИСТЪТ НЕНКО АНДРЕЕВ Посети родното училище в Пирдоп

На 19 октомври гост на учениците и преподавателите на СУ „Саво Савов“ – Пирдоп беше Ненко Андреев – възпитаник на училището, който.

КАРАТИСТИТЕ НА ПИРДОП С медали от световно първенство

От 11 до 15 октомври в град Кишинев, Молдова, се проведе 26-то световно първенство по Шотокан Карате До. Пирдопският клуб „Френдшип“ също.

ТУРНИРЪТ ЗА КУПАТА НА ГЕРБ С нов победител

От 1 до 4 октомври на терена с изкуствено покритие в Спортен комплекс „Пирдоп“ се проведе XXII-ят турнир по мини футбол за.

Ненко Андреев най-добър в страната

Пирдопчанин е шампион на държавното първенство по фитнес и културизъм. Двайсетгодишният Ненко Андреев спечели първото място на състезанието преди няколко дни. Първенството.

В ДОМАКИНСКИТЕ СИ МАЧОВЕ ПО ФУТБОЛ Момчетата и мъжете на Пирдоп с победа и загуба с по 1 : 0

В събота – 6 октомври, двата състава на Футболен клуб „Пирдоп“ изиграха домакинските си мачове на своя стадион. Сутринта отборът на момчетата,.

„АУРУБИС БЪЛГАРИЯ“ Спечели тенис турнира от инициативата „Игри за добрини 2018“

На 29 септември се проведе третият турнир от инициативата на Българската мрежа на Глобалния договор на ООН - „Игри за добрини“. Турнирът.

КЛУБЪТ ПО ПЛАНИНСКО БЯГАНЕ В С. МИРКОВО Спечели злато и сребро на Витоша

Клубът по планинско бягане от с. Мирково проведе своята тренировка за състезанието „Витоша – моята планина” на Седемте Рилски езера. В атрактивната.

ЛЕКОАТЛЕТКАТА ЕЛИЦА ТОДОРОВА С две първи места в бяганията през месец септември

Най-добрата лекоатлетка на Пирдоп – Елица Тодорова, завоюва нови два златни медала в бяганията си на турнири през месец септември, разказа нейният.

ОТБОРЪТ НА „ЕЛАЦИТЕ-МЕД“ С второ място на първата спартакиада на индустриалните работници

Индустриалните федерации на КНСБ - Федерацията на независимите синдикати на миньорите, Националната синдикална федерация „Метал – електро“, Националната федерация на труда „Химия.

ЗА ШЕСТДЕСЕТ ГОДИНИ МЕДОДОБИВ В ПИРДОП Първи планински фест

На 15 и 16 септември, по повод 60-годишнината от въвеждането в експлоатация на медодобивния завод, „Аурубис България“ и Спортен клуб „Бегач“ –.

ПЕТЪР ДИЧЕВ И НИКОЛАЙ ИВАНОВ С добро класиране в планинското колоездене

През месец юли в гр. Чепеларе се проведе Държавният шампионат по планинско колоездене в дисциплината спускане. Над 100 колоездачи в различни възрастови.

КОПРИВЩИЦА Събра елита в класическата борба в страната при кадетите

На 7 септември в Копривщица се проведе поредният турнир по класическа борба за кадети, който носи името на олимпийския шампион Георги Райков..

КОЛЕКТИВЪТ НА „ЕЛАЦИТЕ-МЕД“ Посвети спортен празник на Деня на миньора

Спортният комплекс „Мирково“ на 22 август бе домакин на традиционния празник на „Елаците-Мед“, който се организира всяка година с подкрепата на ръководството.

В ПЪРВИЯ ТУРНИР ПО МИНИ ФУТБОЛ В МИРКОВО ФК „Пирдоп“ спечели златните медали и купата

На 18 и 19 август на стадиона в Спортен комплекс „Мирково“ беше проведен турнир по мини футбол. В събота спортната проява започна.

МЛАДИТЕ ФУТБОЛИСТИ ОТ ЗЛАТИЦА Кръстиха клуб си „Средногорец 2016“

На 15 август на Спортен комплекс „Мирково“ беше дадено официално името на младата смяна от Футболен клуб „Средногорец 2016” – Златица. Церемонията.

ОБЩИНА ЧЕЛОПЕЧ Прие за втори път офроуд рали „Рейнфорест Челиндж Балканс“

От 2 до 5 август Община Челопеч бе за втора поредна година домакин на националния офроуд шампионат „Рейнфорест Челиндж Балканс“. Надпреварата за.

ВТОРИЯТ НАЦИОНАЛЕН ТУРНИР ПО НАРОДНИ БОРБИ „ДИВАТА СЦЕНА“ – ЧЕЛОПЕЧ

Тържество на мъжеството, силата, фолклора и красотата Вторият турнир по народни борби „Дивата сцена“, организиран от Община Челопеч и Национален фолклорен ансамбъл.

НАДЕЖДА АНГЕЛОВА ОТ МИРКОВО Първа при жените на 76 км. на „Трявна Ултра”

За четвърта поредна година Община Трявна беше домакин на международния маратон по бягане в пресечена местност „Трявна Ултра“. Събитието се организира от.

ВТОРИЯТ ТУРНИР ЗА КУПАТА НА ОБЩИНА ПИРДОП С познат победител

Между 16 и 20 юли на спортното игрище в град Пирдоп се изиграха мачове по мини футбол за купата на Община Пирдоп..

СЛУЖИТЕЛИ НА „АУРУБИС БЪЛГАРИЯ“ И АТЛЕТИ ОТ СРЕДНОГОРИЕТО Участваха в планинския маратон „Трявна Ултра“

Две първи места за Елица Тодорова и ветерана Алипи Луканов За поредна година служители на „Аурубис България“ и атлети от Средногорието, подкрепяни.

Надежда Ангелова преодоля за десет часа 100 километра

На 23 юни в 23:59 ч. беше даден стартът на едно от най-масовите и най-очаквани от атлетите спортни събития в страната -.

НА ПИСТА „МАЯТА“ – ЧЕЛОПЕЧ Висок адреналин в четвъртия кръг по автокрос

В събота и неделя – 7 и 8 юли, на писта „Маята“ в землището на с. Челопеч се проведе четвъртият кръг от.

В „АРУБИС БЪЛГАРИЯ“ Отличиха победителите в пет вида спорт

На 15 юни – петък, приключи последният от фирмените турнири, организирани по традиция в навечерието фирмения празник за 2018 г. на „Аурубис.

ЛЕКОАТЛЕТКАТА ОТ ПИРДОП ЕЛИЦА ТОДОРОВА Със злато и сребро при по-големите

Елица Тодорова със самочувствие замина за Националното първенство за девойки и юноши под 20 години, което се проведе на 16 и 17.

КМЕТЪТ НА ОБЩИНА ЧЕЛОПЕЧ ИНЖ. АЛЕКСИ КЕСЯКОВ Получи европейска купа от състезатели по борба

На 13 юни в новата заседателна зала на Община Челопеч кметът инж. Алекси Кесяков, Жана Центовска и общинският съветник Наско Фотев, който.

В ОБЩИНА ЧАВДАР Първи празник „Заедно в спорта”

На 3 юни в двора на Основно училище „Св. Св. Кирил и Методий” и Спортен комплекс „Чавдар” се състоя първият празник „Заедно.

“АУРУБИС БЪЛГАРИЯ” Спечели футболния турнир от инициативата „Игри за добрини 2018“

Наградният фонд от 2500 лв. на турнира по футбол от „Игри за добрини” бе спечелен от каузата на “Аурубис България”. В неделя.

ПЪРВИ ТУРНИР ПО МИНИ ФУТБОЛ В ЧЕЛОПЕЧ За купата на общината спориха дванадесет отбора

На 2 и 3 юни на терена с изкуствено покритие в Спортен комплекс „Хармония“ – Челопеч, се проведе първият турнир по мини.

ЛЕКОАТЛЕТКАТА ЕЛИЦА ТОДОРОВА Спечели още два златни медала

Продължава успешното представяне на пирдопската лекоатлетка Елица Тодорова в бяганията на 1500 и 3000 м. При това, във втората дисциплина тя започна.

КУЛТУРИСТЪТ МАРТИН ХАРАЛАМПИЕВ Завоюва първа балканска титла

Пирдопчанинът Мартин Харалампиев, който от дете се занимава с културизъм, а от осем години и професионално, през миналата седмица записа пореден успех.

ТЕНИС НА МАСА Пирдопчани запазиха четвъртото място в Югозападна група „В“

Спортен клуб по тенис на маса „Пирдоп – 2000“ на 19 май бе домакин на последния кръг от националното първенство, решителна надпревара.

ОБЩИНА ЧЕЛОПЕЧ Създава празници по приложно колоездене

На 11 и 12 май Община Челопеч бе домакин на първия кръг от Републиканския шампионат по приложно колоездене за деца от 10.

ЕЛИЦА ТОДОРОВА ОТ ПИРДОП С първа победа на 3000 м. гладко бягане

На 4 май състезатели на Спортен клуб „Средногорски атлет“ – Пирдоп взеха участие в традиционния турнир, посветен на легендарния спортен журналист „Григор.

ЗА ВТОРА ПОРЕДНА ГОДИНА Скоростно изкачване на Златишкия проход

На 7 май се проведе второто шосейно колоездачно състезание „Скоростно изкачване на Златишкия проход“, организирано от Клуб „Велосити“ – София, с подкрепата.

ОБЩИНА ЧЕЛОПЕЧ И КЛУБ “СВОБОДНО ИЗМЕРЕНИЕ” Организираха за четвърти път тандемни полети с парапланер

На 28 април Община Челопеч и местният клуб “Свободно измерение” за четвърта поредна година предложиха на жители на селото и от района.

ЛЮБОМИР АНГЕЛОВ И МАРИЯ ИВАНОВА ОТ ПИРДОП С трето място на офроуд ралито „Трявна 4 х 4“

Състезателите по офроуд от град Пирдоп Любомир Ангелов и Мария Иванова на 14 и 15 април – събота и неделя, взеха участие.

В РАЙОННИЯ ЛЕКОАТЛЕТИЧЕСКИ КРОС – ЧЕЛОПЕЧ Най-много купи спечелиха домакините

Повече от сто ученици от учебните заведения в района взеха участие в традиционния Районен лекоатлетически крос „Първа пролет“, организиран от Общинската администрация.

В НУ „ТОДОР ВЛАЙКОВ“ – ПИРДОП Състезание по майсторско управление на велосипед

За поредна година в НУ „Т. Г. Влайков” - Пирдоп се проведе състезание за майсторско управление на велосипед. На площадката за обучение.

“АУРУБИС БЪЛГАРИЯ” ДАРИ ЕКИПИ НА НАЙ-МЛАДИТЕ ТАЛАНТИ НА ФК „СРЕДНОГОРЕЦ 2016“ ЗЛАТИЦА

Партньорската програма за развитие на региона между “Аурубис България” и общините Златица е един прекрасен пример за подпомагане на различни за изпълнение.