МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
 В неделя – 11 юли, по данни на местните власти, в седемте общини от региона – Антон, Златица, Копривщица, Мирково, Пирдоп, Чавдар и Челопеч, над 18 720 избиратели имаха право да определят кои да бъдат партиите, коалициите и депутатите в 46-то Народно събрание. От тях пред машините за гласуване и урните се явиха около 40 %, като само в Община Челопеч активността е значително по-висока – 51.53 %.  Навсякъде изборният ден е започнал в 7:00 часа, спокойно и без затруднения, при спазване на реда и противоепидемичните мерки от гласуващите и членовете на СИК. Единствено в с. Душанци, Община Пирдоп, е имало кратко прекъсване работата на машината за гласуване, като проблемът бързо е бил отстранен. Прочети още...
   |   

ЗЛОСТОРНИК/ЦИ Прекърши/ха младо дръвче от вида Пауловния

Преди дни обитатели на многофамилните жилища на бул. „Княз Александър Батенберг“ в гр. Пирдоп над паркинга на града, с огорчение видяха, че една от младите фиданки от вида Пауловния, засадена в тревната площ, е прекършена. Неизвестен злосторник или злосторници, са „вложили“ сила и вероятно преливащата в кръвта им енергия от пресищане с алкохол, върху още неукрепналото стъбло.

Няколко такива дръвчета, които имат широки и листа и растат на високо, бяха засадени в централната градска част на Пирдоп по инициатива на местни общественици в дните на Седмицата на гората през 2018 година. Живеещите близо до тях поеха грижата да ги поливат в горещите летни дни, за да се прихванат в новата среда и да красят околността. И тъкмо фиданките започнаха да се развиват добре, когато безсъвестни наши съвременници, които едва ли някога са правили подобно добро дело, посегнаха на едно от тях. Защо?

В ПИРДОП Откраднаха цветя от саксии в центъра на града

 Само малко повече от денонощие засадените през миналата седмица със свежи цветя красиви саксии пред входа на старата банка в Пирдоп радваха преминаващите хора през центъра на града. През нощта на четвъртък срещу петък – 24 и 25 юни, осем от тях бяха откраднати от неизвестни засега похитители.

 Работещи в Общинската администрация споделиха с огорчение, че при подобно отношение цветните градинки в Пирдоп няма да оцелеят дълго време. Цветята са засадени от служителите в Общинско звено „БКС“ в сряда, а в петък, част от тях вече се намират в някой двор на къща или крайградска вила. Да се пита човек с каква съвест и морал са тези хора, които безсъвестно, безскрупулно и нахално се отнасят към общото на всички ни като своя собственост.

 Запознати с деянието обясниха, че предстои преглеждане на записите от видеонаблюдението на центъра на град Пирдоп, за да се установи кои са крадците на цветята. И спрямо тях да се предприемат заслужените строги мерки и санкции от страна на местната власт.

ШКОЛИТЕ ПО ПИАНО И КИТАРА ПРИ ЧИТАЛИЩЕ „НАПРЕДЪК“ В ПИРДОП Завършиха учебната година с концерт на открито

 Приключи четвъртата година от работата на Музикален център „Феникс Мюзик“ с талантливи деца от района, развиващи уменията си да свирят на пиано и китара, в школи към читалище „Напредък“ в града. На 26 юни младите музиканти, някои от които за първи път се представят пред публика, се изявиха пред родители и гости на стилен концерт, който се състоя на открито в едно от заведенията в града.

 На продължилия почти два часа музикален спектакъл присъстваха кметът на общината Ангел Геров със съпругата си Нели Герова, зам.-кметът на Район „Оборище“ на Столична община Надежда Бобчева, председателят на читалище „Надежда“ в с. Чавдар Иван Терзиев, Вера Павлова от настоятелството на читалище „Напредък“ в Пирдоп, родители и близки на изпълнителите.

 Водеща на концерта бе участничката в школата по пиано за четвърта поредна година Лиа Цанева. През последните две години, поради ковид-епидемията у нас, заниманията са провеждани от преподавателите Николай Пефев по пиано и Милен Джуров по китара, онлайн. И въпреки трудностите, техните възпитаници се представиха чудесно по време на годишния си концерт.

АБИТУРИЕНТИТЕ НА СУ „САВО САВОВ“ – ПИРДОП Получиха дипломите си сред праисторически древности

 Випуск 2021 на гимназията е с най-висок резултат в Софийска област от Държавните зрелостни изпити

  На 21 юни в Археологически парк „Тополница“ на с. Чавдар се състоя тържественото дипломиране на зрелостниците от Випуск 2021 на СУ „Саво Савов“ - Пирдоп. Младите хора бяха придружени от своите родители, приятели и близки. Гости на събитието бяха кметът на общината Ангел Геров, преподаватели от учебното заведение, членове на училищната администрация.

 Водеща на литературно-музикалната програма беше бившата възпитаничка на училището и журналистка в БНТ Цанка Николова, която поздрави зрелостниците с прекрасни стихове и им отправи своето послание за бъдещето. Поздравления към младежите и девойките бяха поднесени от кмета Ангел Геров, директора на гимназията Цвятко Четьов, от ученическата общност.

ЗА ДЕЦАТА НА СЕЛО ДУШАНЦИ Весел празник

 По повод Международния ден на детето, на 1 юни в салона на читалище „Светлина“ се проведе весел празник, който бе посветен на най-малките жители на село Душанци. Той бе организиран от кметството и работещи в културната институция, подготвили за тях интересни игри и забавления на сцената. Подкрепа на двете институции бяха оказали спомоществователите Нели Петрова, Миглена Велкова, Анелия Георгиева, Пепа Тодорова, Иванка Георгиева и Благовест Азманов. В салона бяха множество родители, които с настроение и интерес проследяваха изявите на своите наследници. Някои от тях, които съвсем наскоро, вероятно, се бяха научили да ходят сами, без подкрепата на близките си, смело гонеха разсипаните на пода балони. 

СЪВЕТНИЦИ ОТ ПИРДОП Украсиха детските заведения в общината на 1 юни

 По повод Международния ден на детето – 1 юни, общинските съветници Мария Бръмбева, д-р Десислава Толинова и Станислав Готев, с лични средства закупиха разнообразни шарени гирлянди, нанизи от разноцветни триъгълници и ефектни хартиени форми, с които украсиха сградите на детските градини в Пирдоп и село Душанци.

 Тримата често провеждат свои инициативи, посветени на най-малките жители на общината, а тази бе приятна изненада за колективите на детските заведения. В Деня на детето, придружавани от Надка Готева и ученика Борис Готев, те обиколиха четирите детски заведения и Начално училище-паметник „Тодор Влайков“, за да честитят празника на техните възпитаници и да се присъединят към педагозите, които също бяха украсили сградите и помещенията в тях в този ден.

 

 

 

Август 2021
ПВСЧПСН
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031